آنچه باید درباره ورزش دوران بارداری بدانیم

آنچه باید درباره ورزش دوران بارداری بدانیم

ورزش و دوران بارداری:بسیاری از زنان در طول بارداری در معرض نور خورشید قرار می گیرند و منجر به عرق ریختن در سر و گردن، ضربان قلب سریعتر می شوند یکی از علل اصلی این وضعیت، تغییر در سطح هورمون است، در حالی که میزان هورمون استروژن و پروژسترون در دوران بارداری افزایش می یابد. علاوه بر این، دمای  بدن یک زن باردار معمولا بیشتر از حد معمول است و گاهی اوقات موجب گرما در طول دوره های دوم و سوم به طور رایج بیشتر می شود. البته، استرس و افزایش حجم خون نیز یکی از دلایل آن است

سرد ماندن و ورزش

ورزش منظم بیش از یک دوره مستمر منجر به افزایش حجم خون پوست می شود چنانچه به خروج گرما از بدن کمک می کند. همچنین آستانه حرارت مرکزی بدن وابسته به عرق ریزی را کاهش می دهد. توسط ورزش به طور فوق العاده ای بدن کارایی مناسب را برای سرد ماندن به دست می آورد.

در طی بارداری دمای داخلی بدن ۵/۰ درجه سانتیگراد افزایش نشان می دهد چنانچه برای داشتن درجه حرارت نرمال دمای بدن کاهش می یابد. این مورد به همراه افزایش جریان خون پوست به سرد نگه داشته شدن بدن بانوی باردار کمک می کند.

افزایش ظرفیت متابولیکی و حساسیت انسولینی

ورزش و دوران بارداری:بارداری فرایندی آنابولیکی است. روزانه بافت جدیدی در بدن بانوی باردار رشد می کند. ساپورت این بافت در حال رشد سرعت متابولیکی بدن را ۱۵ تا ۲۰ درصد میزان آن در زمان استراحت افزایش می دهد. همچنین سیستم متابولیکی مقاومت انسولینی را برای بالا بردن سطوح گلوکزی افزایش می دهد تا سوخت مورد نیاز کودک تامین شود. بدین صورت بانوی باردار مشابه با یک بیمار دیابتی انرژی مصرف می کند.

ورزش ظرفیت متابولیکی را از طریق افزایش توده عضلانی افزایش می دهد و بدن از ذخایر چربی به عنوان منبع تولید انرژی بیشتر استفاده می نماید. ورزش منظم همچنین حساسیت انسولینی را افزایش داده و در نتیجه گلوکز بیشتری برای تولید سلول ها استفاده می شود. محققان با بررسی اثرات ورزش بر روی بیماران دیابتی دریافتند که ورزش منظم می توند تناوب نیاز این بیماران را به انسولین کاهش دهد. این مورد ممکن است در مورد بیماران دیابتی باردار نیز صدق کند برای اثبات این مسئله به بررسی های بیشتری نیازمندیم.

به طور معمول اثرات ترکیبی ورزش- بارداری، استفاده از چربی را به عنوان منبع تولید انرژی افزایش می دهد و کاربرد گلوکز را برای رفع نیازهای کودک بهبود می بخشد. مشروط بر این که بانوی باردار از رژیم غذایی مناسب و منظمی استفاده کند. وعده های غذایی کوچک و مکرر و تمرینات سبک و تعدیل شده به تنظیم سطح قند خون و سلامت دوران بارداری مادر و کودک کمک می کند.


به اشتراک بگذارید: پینترست تلگرام تامبلر لینکدین ایمیل

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *