ژنتیک چه تاثیری بر پری‌اکلامپسی دارد؟

ژنتیک چه تاثیری بر پری‌اکلامپسی دارد؟

تاثیر ژنتیک بر پری اکلامپسی؟

آیا میدانید پری اکلامپسی چیست؟ پری اکلامپسی نوعی ناهنجاری دوران بارداری می باشد که در صورتیکه اکسیزن به مغز جنین نرسد این مشکلات ناهنجاری در جنین بروز پیدا می کند.

پری‌اکلامپسی یکی از ناهنجاری‌های دوران بارداری است که پس از هفته بیستم رخ می‌دهد و بر اثر وجود مشکل در انتقال اکسیژن و مواد مغذی از طریق جفت به جنین بروز پیدا می‌کند. این مشکل معمولا باعث بروز افزایش فشار خون و مشکلات کلیوی در بدن مادر می‌شود و در صورت عدم رسیدگی ممکن است منجر به خفگی جنین شود.

محققان دریافتند که این مشکل، دارای نشانگان وراثتی است که از طریق ژن‌ها به کودک منتقل می‌شود. براساس مطالعه‌ای که در دانشگاه برگن نروژ صورت گرفت، زنانی که مادرانشان در دوران بارداری خود دچار پری‌اکلامپسی شده بودند، دوبرابر بیشتر در معرض ابتلا به پری‌اکلامپسی در دوران بارداری خود قرار داشتند. حتی در مردان نیز این خطر، ۵/۱ درصد افزایش پیدا می‌کند.

به گفته پروفسور رولو اسجارو سرپرست محققان، اگر این ژن هم در مادر و هم در پدری وجود داشته باشد، نوزاد متولد شده ممکن است در آینده با همین مشکل روبه‌رو باشد. البته خطر انتقال این ژن‌ها از طریق مادر بیشتر از پدر است زیرا مردان، بیشتر، ژن‌های معیوب جنینی را منتقل می‌کنند. به طور کلی براساس آمار به دست آمده، حدود ۱۰ درصد از زنان باردار در دنیا با مشکل پری‌اکلامپسی دست و پنجه نرم می‌کنند.


به اشتراک بگذارید: پینترست تلگرام تامبلر لینکدین ایمیل

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *