طرز تهیه توپک های پنیری
در مطلب زیر طرز تهیه توپک های پنیری را برایتان قرار داده ایم این توپک ها بسیار خوشمزه و هسته اصلی آن مغزیجاتی مانند پسته و کنجد در آن قرار دارد این توپک ها بسیار مقوی میباشند و میتواند برای افطار شما بسیار مقوی و مغذی باشد.
طرز تهیه توپک های پنیری
مواد لازم برای توپک های پنیری برای ماه رمضان :
پنیر فتا : ۵۰۰ گرم (پنیر صبحانه)
ماست چکیده خامهای : ۱۰۰ گرم
شوید و زیره : ۵ قاشق غذاخوری
مغز پسته : ۵ قاشق غذاخوری
مغز گردوی خرد شده : ۵ قاشق غذاخوری
کنجد : ۵ قاشق غذاخوری
طرز تهیه توپک های پنیری
روش تهیه توپک های پنیری برای ماه رمضان :
پنیر فتا و ماست چکیده را به وسیله چنگال با هم خوب مخلوط کرده و به اندازه یک فندق از آن بردارید و در دست فرم دهید سپس در صورت تمایل میتوانید در شوید و زیره بغلطانید، این مواد برای افرادی که دارای چربی خون بالا هستند، مناسب میباشد. و یا اینکه توپهای پنیری را در مغز گردوی خرد شده، مغز پسته یا کنجد بو داده بغلطانید و کنار هم در ظرف قرار دهید و همراه نان و سبزی خوردن یا با چای میل کنید.
خواص کنجد در کاهش کلسترول
یکی از مهمترین خواص کنجد برای سلامتی انسان، تاثیر آن در کاهش کلسترول بد خون است. محققان دریافته اند که مواد آنتی اکسیدان موجود در کنجد، با پایین آوردن سطح کلسترول بد در پیشگیری از خطر حمله قلبی موثر باشند. فیتواسترول های ترکیباتی هستند که در گیاهان یافت می شوند و ساختمان شیمیایی مشابهی با کلسترول دارند. با دریافت میزان مناسبی از فیتواسترول ها، میزان کلسترول خون کاهش می یابد کاهش می یابد. در گزارش هایی که در مورد میزان فیتواسترول گیاهان ارائه شده است، معلوم می شود که کنجد، از غنی ترین مواد غذایی از نظر فیتواسترول هاست. در هر ۱۰۰ گرم از کنجد ۴۰۰ تا ۴۱۳ میلی گرم فیتواسترول وجود دارد.
از سوی دیگر، دانههای کنجد جزو خوراکیهایی هستند که حاوی بیشترین میزان لیگنانها میباشند. لیگنانها ترکیبات گیاهی هستند که همانند هورمون استروژن عمل میکنند برای همین به آنها لقب فیتواستروژن دادهاند. لیگنانهای موجود در کنجد به خصوص کنجد آسیاب نشده همانند لیگنانهای موجود در دانهی کتان جذب بدن میشوند. «سزامین» یکی از لیگنانهای اصلی کنجد محسوب میشود. لیگنانهای موجود در کنجد برخی از چربیهای خون مانند کلسترول بد (LDL) را کاهش میدهند، به همین دلیل مصرف کنجد برای افرادی که کلسترول خون بالایی دارند خوب است.
محققان به بیماران قلبی، مخصوصاً کسانی که دچار کلسترول بالا و گرفتگی عروق هستند، توصیه میکنند به جای استفاده از کره در وعده صبحانه یا عصرانه، مقداری کنجد خام را آسیاب و از آن برای طعم دادن به لقمه نان و پنیرشان استفاده کنند. البته روغن کنجد هم خواصی مشابه خود کنجد دارد بنابراین بیماران قلبی میتوانند در صورت تمایل از این روغن برای پختوپز یا طعم دادن به سالاد استفاده کنند. برای استفاده از روغن کنجد برای پخت و پز یا سرخ کردن، باید از وجود برچسب «مخصوص سرخ کردن» یا «مخصوص پخت و پز» اطمینان حاصل کنید.