هر آنچه که باید درباره قرص فولیک اسید

قرص فولیک اسید

قرص فولیک اسید : اغلب افرادی که کم خونی دارند از قرص فولیک اسید استفاده می کنند اگر شما هم جز آن افراد هستید که این قرص را مصرف می کنید اما هیچ اطلاعی از محتوای و عوارض قرص فولیک اسید نمیدانید همراه ما باشید در روزنه آنلاین با اطلاعات تخصصی در مورد نحوه استفاده فولیک اسید تزریقی یا خوراکی / عوارض فولیک اسید در ادامه .

 

 اطلاعات تخصصی در مورد فولیک اسید

 

فولات در برخی مواد غذایی مانند دیگر ویتامین ها وجود دارد، قرص فولیک اسید به ویتامین B محلول در آب گفته می شود، از سال ۱۹۹۸ به همه ی کارخانه های بیسکویت ، کلوچه و نانوایی ها ، غلات ، پاستا بیان شده که حتما فولیک اسید را جز افزودنی های قرار دهید .

فولات دارای منابع طبیعی بسیار است که همه می توانند به طور طبیعی آن را مصرف کنند، در اینجا به معرفی چند تا ماده خوراکی حاوی فولات را بیان می کنیم : میوه های حاوی فولات شامل : موز، ملون و لیمو می باشد و سبزیجاتی مانند اسفناج، بروکلی ، کاهو ، بامیه و مارچوبه حاوی فولات است و لوبیا و قارچ،گوشت مانند جگر و کلیه ، آب پرتقال و آب گوجه فرنگی دارای فولات فراوان است .

فولات یکی از مواد تشکیل دهنده خون است، برای جلوگیری و کم فولات در خون بهتر است فولیک اسید مصرف شود، لازم است بدانید کمبود فولات در خون عوارضی دارد همچون کم کاری روده ها در جذب مواد غذایی، کم خونی که با مصرف اسیدفولیک جبران می شود، بیماری هایی همچون بیماری کبد، مصرف الکل و دیالیز کلیه و کولیت اولسرتیو .

در دوران بارداری توصیه می شود برای جلوگیری از سقط جنین حتما فولیک اسید مصرف کنید .

بیماری هایی که با قرص اسید فولیک قابل پیشگیری است شامل : بیماری سکته مغزی ، بیماری قلبی، سرطان روده بزرگ، سرطان دهانه رحم و ماده شیمیایی هموسیستئین را کم می کند .

لازم است بدانید هموسیستئین یکی از انواع آمیون اسید که در متابولیسم متیونین و سیستئین عمل می کند. که افزایش این ماده در خون باعث زیاد شدن بیماری قلبی می شود.

برای بیمارانی که مبتلا به مشکلات خواب، افسردگی، بیماری پوستی پیسی، آلزایمر، کم شدن شنوایی، کم شدن بینایی، پوکی استخوان، سندرم پای بی قرار، بیماری ارثی، دردهای عضلانی، دردهای عصبی و بیماری های چشمی مبتلا هستند توصیه می شود به مصرف اسید فولیک .

این قرص می تواند به از بین بردن عوارض برخی داروها کمک کند، لومترکسول و متوترکسات از جمله این داروها هستند.

تحقیقات نشان داده است که قرص اسیدفولیک برای درمان عفونت لثه بسیار مفید است ، اسید فولیک در تولید ژنتیکی و دی ان ای برای بدن لازم است .

حالا می خواهیم بیان کنیم این قرص پرخاصیت و عامل پیشگیری در اکثر بیماری ها می باشد، می تواند عوارضی هم داشته باشد یا نه؟؟ پژوهش ها بیان می کند این دارو که به صورت تزریقی و خوراکی مصرف می شود عوارض جانبی زیادی ندارد، اما اگر قرص اسید فولیک در زمان زیاد و مداوم مصرف شود می تواند عوارضی مانند : تشنج، تغییر در رفتار، واکنش پوستی، گاز معده، تهوع، اختلالات خواب، جوش پوستی، گرفتگی شکم و بی قراری را همراه دارد .

اگر فولیک اسید با دوز بالای ۸۰۰ یا ۱۲۰۰میکروگرم در روز مصرف شود عامل بروز مشکلات قلبی و بروز سرطان های ریه و پروستات را همراه دارد .

نحوه استفاده فولیک اسید تزریقی یا خوراکی / عوارض فولیک اسید

نکاتی برای مصرف فولیک اسید

  • در صورتی مصرف فولیک اسید در دوران بارداری و شیردهی مناسب است که خوراکی به اندازه مصرف شود، میزان مصرف خوراکی فولیک اسید ۳۰۰ تا ۴۰۰ میکروگرم باشد بسیار مناسب است .
  • لازم است بدانید که اگر اسیدفولیک به صورت تزریق در رگ باشد و همچنین ویتامین هایی چون ویتامین B6 و ویتامین B12  اگر به طور مستقیم در رگ تزریق شود باعث تنگ شدن شریان ها می شود .
  • به افرادی که عمل آنژیوگرافی انجام داده اند ، توصیه می شود از مصرف اسید فولیک خودداری کنید .
  • اگر جز کسانی هستید که سابقه سرطان دارید به هیچ عنوان اسیدفولیک مصرف نکنید، مصرف دوز بالای اسیدفولیک باعث بروز سرطان می شود.
  • اگر ویتامین B6 با اسیدفولیک همزمان مصرف شود سبب ابتلای افراد به بیماری قلبی می شود، و لازم به ذکر است که اگر کم خونی شما بر اثر کمبود ویتامین B12 باشد و اگر شما اسیدفولیک مصرف می کنید بدانید که نشانه کم خونی را دیرتر بروز می کند .
  • یکی دیگر از عوارض مصرف اسیدفولیک در دوز بالا بروز تشنج در افراد است .

 


به اشتراک بگذارید: پینترست تلگرام تامبلر لینکدین ایمیل

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *