زیاده روی در غذاخوردن توسط کودکان

زیاده روی در غذاخوردن توسط کودکان

گاهی اوقات زیاده روی فرزندتان در غذاخوردن می تواند منجر به چاقی فرزندتان شود بهتر است به دنبال علت این امر باشید استرس و مشکلات روحی نیز می توانند اشتهای فرزندتان را افزایش دهند مراقب غذاخوردن احساسی  کودک خود باشید.

محققان انگلیسی می‌گویند تنها بزرگسالان نیستند که تحت تاثیر احساساتشان پرخوری می‌کنند. کودکان نیز در اثر استرس ممکن است دچار زیاده خوری شوند. طبق مقاله‌ای که در مجله The American Journal of Clinical Nutrition. منتشر شده است محققان دانشگاه بیرمینگهام انگلیس پس از نظر سنجی از ۴۱ والد که کودکان ۳ تا ۵سال داشتند متوجه شدند عادات غذایی و خانودگی در رشد کودکان موثر است. بعد از این نظر سنجی کودکان ۵ تا ۷ سال مورد بررسی قرار گرفتند. کودکان به دو گروه تقسیم شدند و به آنها گفته شد با کشیدن نقاشی اسباب بازی جایزه می‌گیرند. مدادهای رنگی به یک گروه داده شد و گروه دوم باید دنبال آن می‌گشتند و این باعث شد در شرایطی استرس‌زا قرار بگیرند. در مقابل هر دو گروه کودکان مواد غذایی متفاوتی نیز قرار گرفت. بررسی‌ها نشان داد کودکانی که در معرض استرس قرار گرفتند و کودکانی که والدین از مواد غذایی به عنوان مشوق برایشان استفاده می‌کردند کالری بیشتری در مقایسه با دیگر کودکان دریافت کردند و ولع بیشتری برای مصرف دسرهای شیرین داشتند.

محققان به منظور بررسی اینکه آیا غذا خوردن احساسی در کودکان سنین ۵ تا ۷ ساله می تواند القا شود و همچنین اینکه آیا والدینی که به طور دائم رفتارهای خورانش کودکانشان را در سنین ۳ تا ۵ سالگی کنترل می کنند، می توانند متعاقباً منجر به تمایل کودکانشان به پرخوری در شرایط استرس زا شوند یا خیر، مطالعه ای را طراحی و اجرا نمودند. نتایج حاصل از این مطالعه در سال ۲۰۱۵ در American journal of clinical nutrition  منتشر شده است.
محققان برای انجام این مطالعه ابتدا ۴۱ جفت والد و کودک را برای شرکت در مطالعه انتخاب کردند. شرکت کنندگان در هنگام مصرف یک ناهار استاندارد تحت نظر قرار می گرفتند. همچنین یک پرسش نامه تکمیل می شد مبنی براینکه چه مقدار آموزش خوزانش توسط والدین به کودکان داده می شود. همچنین کودکان در شرایط کنترل شده ای از نظر القای احساسات تحت مطالعه قرار می گرفتند و مصرف میان وعده ها و تنقلات در آنها مشاهده می شد.

نتایج حاصل از مطالعه نشان داد که کودکان ۵ تا ۷ ساله ای که در معرض یک عامل استرس زای خفیف قرار گرفته بودند، در حالی که گرسنه نبودند نسبت به کودکانِ گروه کنترل، به طور قابل توجهی کالری بیشتری از تنقلات دریافت کرده بودند. کودکان ۳ تا ۵ ساله ای که والدین آنها استفاده از غذای بیشتر به عنوان پاداش و جایزه را گزارش کرده بودند و همچنین کودک خود را به دلایل بهداشتی و سلامتی از مصرف بعضی غذاها منع کرده بودند، در سن ۵ تا ۷ سالگی نسبت به سایر کودکان، تحت شرایط احساسی منفی غذای بیشتری مصرف می نمودند.


به اشتراک بگذارید: پینترست تلگرام تامبلر لینکدین ایمیل

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *