زردی رنگ مدفوع
زردی رنگ مدفوع درمان مدفوع زرد رنگ مدفوع زرد روشن در کودکان اسهال زرد رنگ در کودکان رنگ مدفوع روشن رنگ مدفوع روشن نشانه چیست مدفوع دو رنگ اسهال زرد رنگ در بزرگسالان اسهال آبکی زرد زردی رنگ مدفوع : دوستان گرامی می خواهیم یک آزمایش ساده را در اختیار شما بگذاریم تا به وسیله آن بتوانید متوجه شوید که به چه بیماری مبتلا هستید تا بتوانید دنبال علت و درمان آن بروید در سایت روزنه آنلاین به تشخیص بروز زردی رنگ مدفوع ( علت تا درمان ) می پردازیم
طبیعی ترین رنگ مدفوع قهوه ای است اما اگر شما شاهد مدفوع زرد رنگ هستید می تواند دلایل زیادی داشته باشد، یکی از آنها ممکن است رژیم غذایی افراد باشد، که در این جا شرح مختصری از این رژیم غذایی را بیان می کنیم ::
علت زرد شدن رنگ مدفوع
- لازم است بدانید مواد غذایی اثرات زیادی در تغییر رنگ مدفوع دارند. ماده های خوراکی مثل : زردچوبه و هویج و مواو غذایی که زرد رنگ هستند اثر زیادی در زردی رنگ مدفوع دارند .
- افرادی که رژیم غذایی حاوی گلوتن و چربی دارند نیز شاهد مدفوع زرد هستند .
- در افرادی که به طور مداوم شاهد زردی رنگ مدفوع خود هستند توصیه می شود رژیم غذایی خود را تغییر بدهند و غذاهایی که معده را اذیت می کند و دارای چربی زیاد هستند دوری کنند .
- همان طور که مشکلات تغذیه ای بر رنگ مدفوع اثر می گذارد بدانید مشکلات روحی نیز اثر دارد و تحقیقات نشان داده استرس و اضطراب علت زرد شدن مدفوع
- این نوع حالت روحی بر جسم و بدن نیز اثر دارد به طوری که استرس و اضطراب باعث تسریع روند پردازش غذا می شود و این عامل باعث می شود بدن غذا را به طور کامل جذب نکن که اسهال و زرد رنگی مدفوع را به همراه دارد.
- با یوگا و مدیتیشن می توانید استرس را کاهش دهید و اثرات منفی آن را بر جسم کم کنید .
اثرات بیماری سلیاک بر زردی مدفوع
بیماری سلیاک یکی از عوامل هست که فرد بیمار با مصرف پروتئینی گندم، چاودار و جو و گلوتن باعث حمله های سیستم ایمنی به بافت های روده شده ، بدانید این عمل سیستم ایمنی باعث کاهش توانایی روده برای جذب مواد مقوی می باشد .
بنابراین زردی رنگ مدفوع در بیماران سلیاک یکی از نشانه های این بیماری است ، در زیر به طور مختصر در مورد دیگر علائم این بیماری را بیان می کنیم :
اسهال. یبوست. حالت تهوع. نفخ. خستگی. سردرد. افسردگی. از نشانه های بارز بیماری سلیاک است.
نکته : برای بیماری سلیاک درمان قطعی وجود ندارد اما افراد بیمار می توانند آن را کنترل کنند با خودداری از مصرف گلوتن .
زردی رنگ مدفوع با اختلال پانکراس
پس از تحقیق آزمایشگاهی روی مبتلایان به پانکراس مشخص شده که رنگ مدفوع در این بیماران زرد است. چند نمونه از اختلالات پانکراس عبارت است از :
انسداد مجرای پانکراس
سرطان پانکراس
فیبروز کیستیک
پانکراتیت مزمن
در این بیماران ، روده ها آنزیم مورد نیاز برای گوارش روده را ندارند و در نتیجه چربی گوارش نمی شود که دفع می شود ازبدن به صورت مدفوع زرد رنگ که کفدار و چرب است .
اختلالات کبد و مدفوع زرد رنگ
بیماری هایی که بر اثر اختلالات کبد بروز می کند شامل : هپاتیت و سیروز است که این دو بیماری نمک را در صفروی کم می کند ، لازم است بدانید نمک صفراوی برای بهتر کارکرد دستگاه گوارش و جذب مواد غذایی مقوی لازم است، که کاهش نمک صفراوی باعث زردی رنگ مدفوع می شود .
اختلالات کیسه صفرا و زردی مدفوع
یکی از عواملی که نمک های صفراوی را کاهش می دهد سنگ صفراوی و کیسه صفراوی هست و اختلالات کیسه صفرا نشانه هایی چون :
یرقان، یا زردی پوست . زردی سفیدی چشم
حالت تهوع
شکم درد
مدفوع زرد رنگ
برای درمان این اختلالات باید دارو مصرف شود تا سنگ کیسه صفرا حل شود و در برخی موارد شاید نیاز به عمل جراحی باشد .
سندرم ژیلبرت و مدفوع زرد رنگ
این بیماری از یک اختلال کبدی بروز می کند که ژنتیکی می باشد، نشانه های این سندرم زردی مدفوع و یرقان خفیف می باشد . نشانه های بیماری بقدری خفیف است که گاهی افراد متوجه آن نمی شوند .
عفونت روده ای ژیاردیازیس و مدفوع زرد رنگ
انگل میکرسکوپی عامل بروز این عفونت روده ای است ، مصرف کیست های ژیاردیا باعث ابتلا به عفونت ژیاردیازیس می شود که تحقیقات نشان داده از طریق آب و غذای آلوده باعث انتقال می شود .
نشانه های عفونت ژیاردیازیس :
- کاهش وزن
- گرفتگی معده
- سردرد
- اسهال زرد رنگ و بد بو
- تب و حالت تهوع
برای تشخیص عفونت ژیاردیازیس پزشکان با یک آزمایش می توانند تشخیص دهند و با مصرف چند هفته آنتی بیوتیک قابل درمان است .
مدفوع زرد رنگ در نوزادان
رنگ مدفوع در نوزادان به رنگ های قهوه ای، زرد و سبز است که طبیعی ترین رنگ مدفوع در نوزادان زرد خردلی است. اما چنانچه رنگ مدفوع نوزاد قرمز و یا سیاه رنگ بود حتما به پزشک مراجعه کنید
از گفته ها چنین بر می آید که زردی رنگ مدفوع به دلیل رژیم غذایی می باشد اما اگر بیش از چند روز زردی رنگ مدفوع ادمه داشت همراه با نشانه های : دشواری در تنفس، شکم درد، ناتوانی در دفع ادرار، تب، استفراغ، از حال رفتن، عدم هوشیاری، تغییرات ذهنی در این صورت حتما به پزشک خود مراجعه کنید