در این بخش به بررسی خواص درمانی بامیه و ارزش تغذیه ای آن میپردازیم. بامیه بهترین سبزی برای مبتلایان به امراض قندی است. انواع ویتامین ها و املاح معدنی در بامیه وجود دارند . اگر می خواهید چربی خون خود را کاهش دهید بامیه میل کنید.
بامیه، جزو سبزیهای پرطرفدار و کمکالری است که میتوان برای تهیه انواع خورش و ترشی از آن استفاده کرد. هر ۱۰۰ گرم بامیه، تنها ۳۰ کیلوکالری انرژی دارد، اما سرشار از فیبرغذایی، انواع ویتامینها، آنتیاکسیدانها و مواد معدنی است. بامیه میتواند نقش پررنگی در کنترل کلسترول خون و بهبود روند کاهش وزن داشته باشد.
پوست بامیه، ترکیبی به نام موسیلاژ دارد که میتواند به نرم شدن غذاهای هضمشده، پیشگیری از ابتلا به یبوست و بهبود دفع، کمک کند. بهعلاوه، پوست بامیه حاوی مقادیر قابل توجهی از ویتامین A، فلاونوئیدها و آنتیاکسیدانهایی مانند لوتئین، بتاکاروتن و زانتین است. این ترکیبات در کنار هم میتوانند باعث حفظ سلامت بینایی و شادابی پوست شوند. بهعلاوه، همین فلاونوئیدها در کنار هم کمک شایانی به پیشگیری از ابتلا به سرطانهای ریه و دهان میکنند. هر ۱۰۰ گرم بامیه، حدود ۲۲ درصد از نیاز روزانه بدن به فولات را هم تامین میکند و این خبر خوبی برای خانمهای باردار طرفدار بامیه است. ویتامینهای C, ویتامینهای گروه B, ویتامین K,آهن, کلسیم, منگنز و منیزیم هم از دیگر داراییهای ارزشمند بامیه محسوب میشوند. بد نیست بدانید که شما با خوردن تنها ۱۰۰ گرم بامیه، حدود ۳۶ درصد از نیاز روزانه بدنتان به ویتامین C را تامین خواهید کرد.
بامیه با داشتن مواد مغذی با ارزشی مانند ویتامین های C ,A و گروه B و عناصری از قبیل منگنز، کبالت، کلسیم، فسفر و پتاسیم، فیبر و ماده لزج خواص فراوانی بر سلامت انسان دارد.