کمبود آهن باعث افزایش وزن می شود

کمبود آهن باعث افزایش وزن می شود

آیا میدانستید کمبود آهن می تواند تاثیرات منفی زیادی بر چاقی شما بگذارد؟ برخی منابع مفید برای دریافت آهن وجود دارند که می توانید با استفاده از آن ها آهن مورد نیاز بدنتان را تامین کنید. اگر دچار خستگی یا بیحالی و چاقی ناگهانی شده اید بهتر است از خوردنی هایی که آهن زیادی دارند کمک بگیرید.

به گزارش سازمان جهانی بهداشت، ۲۵ درصد جمعیت کره زمین دچار کم خونی ناشی از فقر آهن هستند. کمبود آهن خستگی می‌آورد و فردی که احساس ضعف می‌کند ورزش نمی‌کند.هر چه فرد فعالیت بدنی کمتری داشته باشد خستگی بر او چیره‌تر می‌شود. آهن از جمله ریز مغذی‌های ضروری برای متابولیسم است و اکسیژن را به سلولها می‌رساند.

وقتی فردی کم‌خونی فقر آهن دارد یعنی به اندازه کافی اکسیژن به بافت‌هایش نمی‌رسد پس انرژی لازم برای انجام امور را ندارد. زنان، افرادی که گوشت نمی‌خورند یا کم می‌خورند یا افراد مبتلا به خونریزی‌های شدید بیشتر در معرض کمبود آهن هستند. خستگی، رنگ پریدگی و بی اشتهایی از علایم کم خونی فقر آهن است.

از منابع حیوانی غنی از آهن می‌توان گوشت قرمز و از منابع گیاهی، جلبک، برخی دانه های گیاهی مثل دانه آفتاب‌گردان و برخی گیاهان برگ سبز مثل اسفناج را نام برد. مصرف زیاد چای بلافاصله بعد از غذا روی جذب آهن اثر منفی دارد و برعکس مصرف نوشیدنی‌های حاوی ویتامین C جذب آهن را بالا می‌برد.

– یکی از بیماری‌های شایع خصوصا در دختران و بانوان در سنین باروری کم‌خونی فقر آهن است.
از علل این بیماری سوء‌ تغذیه و کمبود مصرف ترکیبات حاوی آهن مانند انواع گوشت در رژیم غذایی روزانه است.
سوء جذب مثلا در افرادی که به علت بیماری چاقی بای‌پس شده‌اند و هم‌چنین از دست دادن خون نیز باعث آنمی یا همان کم‌خونی می‌شود.
بیماران، ضعف و بی‌حالی، سیاهی رفتن چشم، خستگی و تپش قلب را به اشتباه به پایین افتادن قند خون یا پایین افتادن فشار خون نسبت داده و شروع به مصرف انواع ترکیبات شیرین مانند آب، قند و شیرینی می‌کنند (مانند خاک‌خوری در زنان باردار مبتلا به کم‌خونی). این اشتباه باعث افزایش وزن و چاقی روزافزون می‌شود. درصورتی‌که اساسا بیماری افت قند خون شایع نبوده و شربت قند نیز برای بالا بردن فشار خون مناسب نیست و ترکیبات حاوی نمک باعث بالا رفتن فشارخون می‌شوند.
کسانی‌که به علت چاقی مفرط تحت اعمال جراحی دستگاه گوارش مثل بای‌پس قرار می‌گیرند نیز اگر دچار کم‌خونی فقر آهن شوند، نیاز کاذب به مصرف شیرینی باعث افزایش مجدد وزن و ناامیدی بیمار از تأثیر درمان جراحی می‌شود. این افراد ممکن است نیاز به مصرف آهن خوراکی یا تزریقی تحت نظر پزشک پیدا کنند.
به هرحال تأمین آهن مورد نیاز بدن با روش تغذیه‌ای یا دارویی باعث پیشگیری و درمان بیماری کم‌خونی فقر آهن و عوارض مهم آن مانند چاقی خواهد شد.


به اشتراک بگذارید: پینترست تلگرام تامبلر لینکدین ایمیل

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *