آیا مسافرت برای خانم های باردار خطرناک است؟

آیا مسافرت برای خانم های باردار خطرناک است؟

مهم ترین نکات برای مسافرت کردن خانم های باردار

معمولا به خانم های باردار توصیه می گردد که در روزهای ابتدایی بارداری مسافرت نکنند چون برای جنین ممکن است مسافرت های طولانی خطرناک باشد بنابراین در مطلب زیر نکات بسیار مهم برای سفر کردن خانم های باردار گذاشته شده است.

خانم های باردار باید در سفرهای خود برخی نکات را رعایت کنند. بسیاری از خانم‌های باردار نیز مشاغلی دارند که به واسطه آن باید مرتب در سفر باشند. برای بهتر شدن سفر نکاتی را به شما مادران باردار عزیز پیشنهاد می‌دهیم: استرس را کم کنید تا جایى که مى‌توانید، همه چیز را برنامه ریزى کنید. از شماره صندلیتان در هواپیما گرفته تا غذا و محل اقامتتان در مقصد. سبک سفر کنید. بهتر است فقط وسایل ضروریتان را، آن هم در یک ساک چرخ دار با خود بردارید.

در این صورت، نیازى نیست از کسى کمک بگیرید یا مجبور شوید خودتان ساک‌هاى سنگین را جابه‌جا کنید. یک کیف دستى کوچک هم بردارید که وسایل حیاتی‌تان را در آن بگذارید. وقتى آماده رفتن شدید، در برنامه ریزی‌تان زمان بیشترى را براى رسیدن به فرودگاه محاسبه کنید، تا اگر در ترافیک ماندید یا اتوبوس دیر رسید، دچار استرس جا ماندن از پرواز نشوید. در مجموع سعى کنید حس شوخ طبعی‌تان را همیشه حفظ کنید

تا حتى اگر در ترافیک گیر افتادید هم با خنده استرس را دور کنید. انرژی‌تان را ذخیره کنید چون باردار هستید دلیل نمى‌شود از سفرتان لذت نبرید و فعالیت نکنید. همواره مى‌توانید فعالیت‌هایى مثل پیاده‌روى، گردش در موزه یا پیک‌نیک رفتن را در برنامه خود داشته باشید. فقط به یاد داشته باشید که به احتمال زیاد خیلى زودتر از قبل خسته مى‌شوید، پس انتظار نداشته باشید که بتوانید با سرعت همیشگى پیاده‌روى کنید. فراموش نکنید که تا جایى که امکان دارد،

در برنامه‌تان زمان‌هایى را به استراحت اختصاص دهید. حمام کردن، چرت زدن، دراز کشیدن و پاها را به دیوار تکیه دادن، مطالعه یک کتاب دوست داشتنى، یا حتى نشستن در لابى هتل، همگى مى‌توانند به حفظ انرژى شما در طول سفر کمک کنند. در خوردن و آشامیدن احتیاط کنید در دوران باردارى، خیلى مهم است که غذاهاى سالم و در زمان مشخص بخورید. پس از آنجایى که برنامه غذاییتان در سفر به هم مى‌ریزد، بهتر است مقدارى اسنک و تنقلات سالم در کیفتان بگذارید.

مثل آجیل، میوه خشک و نان خشک و پنیر کم چرب. همیشه یک بطرى آب با خودتان همراه داشته باشید. به خصوص در سفرهاى هوایى، مرتب آب بنوشید تا بافت‌هاى بدنتان دچار کم‌آبى نشوند. بعد از اینکه به مقصد رسیدید، سعى کنید با فواصل منظم، غذا میل کنید و وعده‌هاى غذایی‌تان مقوى و سرشار از سبزیجات و پروتئین و میوه‌هاى تازه باشد. اگر به یک کشور خارجى سفر کرده‌اید، فقط آب معدنى مصرف کنید. از خوردن گوشت و سبزیجات نپخته پرهیز کنید و میوه‌هایى را بخورید

که خودتان پوست کنده‌اید. همیشه در کیف دستی‌تان، اسنک‌هاى انرژى‌زا و یک بطرى آب، براى مواقعى که گرسنگى یا تشنگى به شما فشار آورد، داشته باشید. اگر با هضم یک وعده غذاى کامل مشکل دارید، سعى کنید پنج یا شش وعده غذاى سبک در طول روز میل کنید. در این صورت هضمشان راحت‌تر است، به علاوه مصرف غذاهاى سبک احتمال بروز سوزش معده را کاهش مى‌دهد. براى توقف آماده شوید از وقتى باردار شده‌اید، احتمالاً روزى سه یا چهار بار بیشتر از همیشه به دستشویى مى‌روید.

توالت هواپیما‌ها تنگ و دستشویى‌هاى بین راهى هم احتمالاً کثیف هستند. بهتر است هر وقت توالت تمیز یا راحتى پیدا کردید، به آن مراجعه کنید، زیرا معلوم نیست فرصت بعدى کى به دست بیاید. پیش دستى کنید و از زمان‌هاى قبل از سوار شدن به هواپیما یا ایست‌هاى بین راهى استفاده کنید. فرقى نمى‌کند به کجا سفر مى‌کنید، بهتر است همیشه آماده باشید. مى‌توانید با خودتان دستمال توالت، پد بهداشتى، و دستمال مرطوب به همراه داشته باشید تا در صورت نیاز استفاده کنید.

اگر با هواپیما، قطار یا اتوبوس سفر مى‌کنید، صندلى‌هاى راهرویی را براى نشستن انتخاب کنید که زمان نیاز به دستشویى مجبور نباشید از بین کلى مسافر عبور کنید و معذب شوید. در اتوبوس، نزدیک به درب بنشینید و در هواپیما و قطار ابتدا و انتهاى هواپیما یا واگن را انتخاب کنید که به توالت نزدیک‌تر هستند. سعى کنید در سفر، لباس‌هایى بپوشید، که باز کردن یا درآوردنشان زمان‌بر نباشد. هرچه لباستان بند، زیپ و دکمه کمتری داشته باشد بهتر است.

مراقب پاهایتان باشید نشستن به مدت طولانى باعث تورم و گرفتگى پاها مى‌شود. اگر با ماشین سفر مى‌کنید، بهتر است حداقل هر نود دقیقه یک بار، کنار جاده نگه دارید و پایى به زمین بزنید. اگر با هواپیما، قطار، یا اتوبوس سفر مى‌کنید، و صندلى کناریتان خالى است، از فرصت استفاده کنید و پاهایتان را دراز کنید. در هواپیما کفش‌هایتان را درآورید و دمپایى راحتى بپوشید تا بتوانید کمى راه بروید. باردارى به خودى خود، گردش خون را در بدن تحت تأثیر قرار مى‌دهد

و شما را در معرض ترومبوز یا لختگى خون، و واریس یا گشادى عروق، قرار مى‌دهد. حال اگر براى مدتى بدون حرکت جایى بنشینید، خطر لختگى بیشتر هم مى‌شود. نشسته یا ایستاده فرقى نمى‌کند، هر وقت توانستید این نرمش‌ها را انجام دهید: ابتدا پاهایتان را از سمت پاشنه بکشید و سپس به آرامى کشش را به پنجه پا منتقل کنید. بعد مچ پاهایتان را بچرخانید و انگشتانتان را تکان دهید. اگر مستعد ابتلا به واریس هستید، از جوراب شلوارى‌هاى مخصوص واریس در باردارى استفاده کنید.

این ساپورت‌ها، رگ‌هاى پا را تحت فشار قرار مى‌دهند، و به بازگشت خون به سمت بالا، کمک مى‌کنند. براى یک خانم باردار، هیچ چیز مهم‌تر از پوشیدن یک کفش مناسب و راحت نیست. بهترین کفش باید کفى مناسبى داشته باشد تا باعث کمردرد نشود و تخته کف آن هم باید آج دار باشد تا از سر خوردن جلوگیرى کند. معمولاً کفش‌هاى کتانى که براى انجام ورزش تهیه شد‌ه‌اند، گزینه‌هاى مناسبى هستند. یک جفت کفش اضافى نیز به همراه داشته باشید تا اگر کفشتان پایتان را زد از کفش دیگر استفاده کنید.

درباره واکسیناسیون سؤال کنید تا جایى که امکان دارد به مکان‌هایى که خطر ابتلا به بیمارى‌هاى واگیردار زیاد است، سفر نکنید، زیرا مراکز درمانى محلى، خیلى قابل اعتماد نیستند و کیفیت آب و غذا در آنجا زیر سؤال است. اگر مجبور هستید به کشورى با این شرایط سفر کنید، از پزشکتان درباره واکسن‌هاى موجود سؤال کنید، البته بهتر است این کار را خیلى قبل‌تر از سفر و ترجیحاً قبل از باردارى انجام دهید. انجمن مشاوره مصون سازى توصیه مى‌کند که زنان قبل از باردارى،

غربالگرى و واکسیناسیون بیمارى‌هایى چون سرخجه، هپاتیت B، و آبله مرغان را انجام دهند. برخى از متخصصان معتقدند که این واکسن‌ها حامل ویروس زنده بیمارى هستند و اگر در دوران باردارى به مادر تزریق شوند ممکن است ویروس به کودک نیز سرایت کند. اما از آنجایى که تاکنون هیچ گزارشى از ابتلاى احتمالى جنین به ویروس واکسن، دریافت نشده است، این نظریه قطعى نیست و واکسینه نشدن مادران خطرناک‌تر از واکسینه شدن آن‌ها است.

دریافت واکسن هپاتیت و کزاز در دوران باردارى مشکلى ندارد، اما امنیت واکسن تب زرد در دوران باردارى مشخص نیست، پس بهتر است فقط در صورتى این واکسن را تزریق کنید که این بیمارى در کشور مقصدتان همه گیر شده باشد. مراقب عفونت قارچى باشید در دوران باردارى، شما کاملاً مستعد عفونت‌هاى قارچى هستید. قارچ در محیط‌هاى گرم و مرطوب بهتر رشد مى‌کند. براى جلوگیرى از این معضل، از لباس زیرهاى نخى، خنک، سبک و گشاد استفاده کنید.

شلوارها و لباس‌هاى تنگ را کنار بگذارید. بعد از شنا، هرچه زودتر مى‌توانید لباس‌هاى خیس خود را عوض کنید. پیش از سفر، از پزشکتان درباره مصرف پماد ضد قارچ در صورت بروز مشکل، سؤال کنید. از انجام فعالیت‌هاى پرخطر دورى کنید انجمن متخصصان زنان و زایمان در آمریکا، به زنان باردار توصیه مى‌کنند از انجام ورزش‌هایى که خطر افتادن و ضربه خوردن در آنها زیاد است، در طول سفر دورى کنند. ورزش‌هایى چون اسنوبرد،

اسکى، اسکیت روى یخ، اسب دوانى، اسکى روى آب و موج سوارى. غواصى نیز خطرناک است زیرا باعث ایجاد حباب هوا در جریان خون مى‌شود. ورزش‌هایى که شروع یا ایست ناگهانى دارند نیز، مى‌توانند به جنین صدمه بزنند. همچنین نشستن طولانى مدت در وان آب داغ نیز باعث افزایش دماى بدنتان شده و منجر به بروز نقص‌هایى در جنین مى‌شود. توصیه مى‌شود زنان باردار اجازه ندهند، دماى کلى بدنشان از ٣٩ درجه سانتى گراد، تجاوز کند.

اما ورزش‌هاى دیگرى هستند که مى‌توانید با اطمینان کامل انجام دهید مانند پیاده‌روى یا حتى کوه‌پیمایى، شنا در آب‌هاى آرام، دوچرخه سوارى غیر متحرک، یوگاى ملایم و آهسته دویدن. نکته آخر اینکه، به صداى بدنتان گوش دهید. اگر هر لحظه احساس خستگى، ناراحتى یا گرما کردید، سرعت فعالیتتان را پایین آورده و آن را قطع کنید.


به اشتراک بگذارید: پینترست تلگرام تامبلر لینکدین ایمیل

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *