تاثیر آلودگی هوا بر ابتلا به بیماری آلزایمر آیا صحت دارد؟

تاثیر آلودگی هوا بر ابتلا به بیماری آلزایمر آیا صحت دارد؟

تاثیر آلودگی هوا بر چه بیماری هایی بیشتر است؟

معمولا آلودگی هوا در شهرهای بزرگ تاثیرهای بسیار سویی بر افراد می گذارد تاثیر آلودگی هوا بر افراد مسن و بچه ها تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت که یکی از این تاثیرات افزایش میزان آلزایمر بر سالمندان می باشد.

بیماری آلزایمر (به انگلیسی: Alzheimer’s disease) که به اختصار آلزایمر خوانده می‌شود، یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که بتدریج توانایی‌های ذهنی بیمار تحلیل می‌رود. بارزترین تظاهر زوال عقل اختلال حافظه‌است. اختلال حافظه معمولاً بتدریج ایجاد شده و پیشرفت می‌کند. در ابتدا اختلال حافظه به وقایع و آموخته‌های اخیر محدود می‌شود ولی بتدریج خاطرات قدیمی هم آسیب می‌بینند. بیمار پاسخ سئوالی را که چند لحظه قبل پرسیده‌است فراموش می‌کند و مجدداً همان سؤال را می‌پرسد. بیمار وسایلش را گم می‌کند و نمی‌داند کجا گذاشته‌است. در خرید و پرداخت پول دچار مشکل می‌شود و نمی‌تواند حساب دارائیش را نگه دارد. بتدریج در شناخت دوستان و آشنایان و نام بردن اسامی آنها نیز مشکل ایجاد می‌شود. کم‌کم مشکل مسیر یابی پیدا شده و اگر تنها از منزل بیرون برود ممکن است گم شود. در موارد شدیدتر حتی در تشخیص اتاق خواب، آشپزخانه، دستشویی و حمام در منزل خودش هم مشکل پیدا می‌کند. بروز اختلال در حافظه و روند تفکر سبب آسیب عملکردهای اجتماعی و شخصی بیمار شده و در نتیجه ممکن است سبب افسردگی، عصبانیت و پرخاشگری بیمار شود.

یکی از مشکلات زوال عقل بروز توهم و هذیان است. مثلاً بیمار فکر کند همسرش به وی خیانت کرده‌است و یا همسایگان و پرستارش قصد آسیب رساندن و توطئه علیه وی را دارند. بیمار ممکن است به فرزندانش بدبین شود. گاهی اوقات بیمار افرادی را مثلاً والدین فوت شده یا اقوام را که نیستند و حضور ندارند می‌بینند.

محققان آمریکایی و مکزیکی در تحقیقات اخیر خود اعلام کردند آلودگی هوا می‌تواند در بروز یا تشدید علائم و تسریع روند آلزایمر دخیل باشد. براساس تحقیقاتی در مکزیکو سیتی به عنوان آلوده‌ترین شهر جهان انجام شده است و مشروح نتایج آن در مجله Alzheimers Drsease منتشر شده،

ارتباط مستقیمی بین آلودگی و ابتلا به آلزایمر وجود دارد. پژوهشگران در بررسی‌های خود کودکان و یکی از والدینشان که حامل ژن ابتلا به آلزایمر بودند را زیر نظر گرفتند و آنها را به ۲ گروه تقسیم کردند. گروهی در شهر آلوده مکزیکوسیتی و گروهی در فضایی سالم و بدون ذرات ریز معلق زندگی ‌کردند.

نتایج بررسی نشان داد کودکانی که در مکزیکوسیتی زندگی می‌کردند دچار مشکل‌های بسیاری از جمله التهاب‌های نورولوژیک، ضعف سیستم ایمنی، ضعف چشایی و اختلال‌های هورمونی شدند و در عین حال به اثبات رسید که علائم افت توانایی‌های مغزی عصبی در نسل جدید حامل ژن آلزایمر در مناطق آلوده سریع‌تر است.


به اشتراک بگذارید: پینترست تلگرام تامبلر لینکدین ایمیل

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *