حفظ سلامت جسمی و روحی در پاییز

حفظ سلامت جسمی و روحی در پاییز

با توجه به سرد شدن هوا در فصل پاییز بهتر است برخی تغییرات مهم و اساسی را در رژیم غذایی تان  برای حفظ سلامت جسمی و روحی تان اعمال کنید. متخصصین طب سنتی پیشنهادات ویژه ای در این زمینه برایتان دارند آن ها مصرف زردچوبه و زنجبیل و دیگر ادویه های گرم را در این فصل بیشتر توصیه میکنند.

تنظیم کردن قواعد پخت‌وپز و عادت‌های غذایی، متناسب با تغییرات فصلی، واقعا مهم است. این نکته، جایگاه خاص و مهمی در طب آیورودا دارد که پیشینه‌اش به سنت‌های هندی برمی‌گردد. در این طب، خوردن مواد غذایی گرم‌کننده در فصل پاییز و زمستان برای حفظ سلامتی و تعادل بدن، از اهمیت زیادی برخوردار است.مواد غذایی گرم‌کننده در طب آیورودا، از چند جنبه دارای نقش مهمی هستند: تقویت سیستم ایمنی بدن، پایدار نگه داشتن سطح انرژی و حفظ خلق‌وخو در ماه‌های سرد سال. در ادامه با این مواد غذایی آشنا می‌شویم.

همیشه در فصل‌های سرد سال، ریشه زنجبیل در خانه داشته باشید، چون سیستم ایمنی را سالم نگه می‌دارد و انواع عفونت‌ها را از بدن دفع می‌کند. استفاده از زنجبیل همراه با آب جوش یا چای به شما کمک می‌کند تا به سرمای هوا غلبه کنید.دارچین، یکی از خوش‌مزه‌ترین ادویه‌های گرم است و در طول فصل‌های پاییز و زمستان باید در دستورهای غذایی مختلف از آن استفاده کنید.

زردچوبه، ادویه مهمی است که در طب آیورودا به آن «پادشاه ادویه‌ها» می‌گویند. این ادویه، توانایی زیادی در مقابله با التهاب دارد و با همه بیماری‌ها مبارزه می‌کند. بهتر است روزانه مقداری زردچوبه به رژیم غذایی خودتان اضافه کنید و هیچ وقت آن را کنار نگذارید.هل، گزینه دیگری است که معمولا در کشورهای حوزه اسکاندیناوی برای تهیه کیک‌ها و شیرینی‌ها، و در کشورهای شرقی برای خوش‌طعم کردن غذا استفاده می‌شود. این ماده غذایی هم به گروه ادویه‌های گرم‌کننده تعلق دارد و می‌توانید از آن همراه با انواع چای‌ها استفاده کنید.

تدابیر مهم در فصل پاییز

خودداری از مصرف غذاهای بسیار گرم: مزاج این فصل، همان طور که ذکر شد، خشک است و از هر عملی که موجب افزایش خشکی بدن می شود، باید پرهیز کرد. از جمله این موارد می توان به غذاهای بسیار گرم، گوشت های مانده، گوشت شکار و ادویه جات با گرمی زیاد اشاره کرد.

پرهیز از زیاده روی در نزدیکی: افراط در نزدیکی جنسی، هر چند که در هر زمانی برای جسم و روح مضر است، ولی در فصل پاییز ضرر بیشتری دارد، زیرا مقاربت جنسی از خشکی افزاهای بسیار قوی است.

پرهیز از نوشیدن آب سرد: آب سرد موجب ضعف حلق و تارهای صوتی می شود و با توجه به شیوع زیاد بیماری های تنفسی فوقانی در این فصل، بهتر است از نوشیدن آن پرهیز شود.

پرهیز از قرار دادن سر در معرض مستقیم هوا: در فصل پائیز سر خود را بپوشانید زیرا سر بدون پوشش به ویژه در اوایل صبح که هوا سرد است، موجب بسته شدن منافذ پوستی می شود. بسته شدن این منافذ، سبب می شود که بخارات دفع نشود و تجمع آن ها در سر باعث بروز برخی بیماری ها، از جمله نوعی زکام و سرفه می شود.

دوری از مکان سرد: اجتناب از خوابیدن در مکان سرد و حمام با آب سرد، به دلیل بسته شدن منافذ پوستی و عوارض ناشی از آن که باید از این کار پرهیز کرد.

خودداری از استفراغ: در این فصل از انجام هر عملی مثل قی، که موجب تحریک خلط ها می شود، باید پرهیز نمود. قی در این فصل زمینه را برای بیماری های تب دار فراهم می کند.


به اشتراک بگذارید: پینترست تلگرام تامبلر لینکدین ایمیل

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *