از بیماری پسوریازیس چه میدانید؟

از بیماری پسوریازیس چه میدانید؟

بیماری پسوریازیس چیست؟

شاید شنیدن نام بیماری پسوریازیس برایتان کمی عجیب باشد و شاید تابحال نام این بیماری عجیب را نشنیده باشید که در مطلب زیر در مورد این بیماری و علائم آن صحبت شده است.

پسوریازیس یک بیماری مزمن پوستی است که باعث می‌شود سلول‌های پوست به سرعت بر روی سطح پوست تجمع کنند و باعث ایجاد تکه‌های قرمز، خشک، خارش دار و ضخیم گردند. این بیماری حدود ۷.۵ میلیون نفر از آمریکایی‌ها را درگیر خود کرده است. پسوریازیس علاوه بر دردناک و ناخوشایند بودن، می‌تواند باعث افزایش بیماری‌های دیگری شود که برخی از آن‌ها تهدید کننده سلامت فرد هستند. در این مقاله قصد داریم ۴ بیماری مرتبط با پسوریازیس را با هم مرور کنیم.
چاقی و دیابت نوع ۲:

چاقی و دیابت نوع ۲

افرادی که مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند بیش از ۵۰ درصد نسبت به سایر افراد ممکن است به بیماری پسوریازیس مبتلا شوند. افراد چاق نیز که دارای شاخص توده بدنی (BMI) بالای ۳۵ هستند ممکن است نسبت به افرادی که وزن عادی دارند دو برابر بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار بگیرند. تمامی این نتایج بر اساس مطالعات انجام شده در دانمارک به دست آمده است که در مجله انجمن پزشکی آمریکا منتشر شده است. استیو داولوی استادیار پوست در مرکز پزشکی ایالت وین در دیترویت می‌گوید: سال‌هاست که در مورد ارتباط بیماری پسوریازیس با سایر بیماری‌ها اطلاعاتی داریم اما همیشه فکر می‌کردیم که این بیماری می‌تواند به خاطر فاکتورهای زیست محیطی همچون سیگار کشیدن یا اضافه وزن ایجاد شود. اما این مطالعه نشان می‌دهد که حتی پس از در نظر گرفتن این فاکتورها، هنوز هم یک بخش ژنتیکی قوی در این مورد وجود دارد.
پوکی استخوان:

پوکی استخوان

تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد که رابطه بسیار روشنی بین پوست ملتهب و استخوان‌های ضعیف وجود دارد. زمانی که محققان سی تی اسکن را بر روی ۱۰۰ بیمار مبتلا به پسوریازیس انجام دادند، دریافتند که بیشتر این افراد استخوان‌های خود را به همراه سطح افزایش یافته ماده‌ای به نام سیتوکین IL-17A (یک پروتئین سیستم ایمنی بدن است که مانع از فعالیت‌های مرتبط با ساخت استخوان در بدن می‌شود) از دست داده‌اند. در همین حال دانشگاه رم بر اساس مطالعات انجام شده دریافت که ۶۰ درصد از بیمارانی که به پسوریازیس مبتلا هستند استئوپنی (کاهش تراکم استخوان) را نیز دارند و ۱۸ درصد از آن‌ها به بیماری پوکی استخوان مبتلا هستند. آن‌ها همچنین دریافتند که خطر استئوپنی و پوکی استخوان هر ساله برای افرادی که مبتلا به بیماری پوستی پسوریازیس هستند ۵ درصد افزایش پیدا می‌کند. البته خبرهای خوبی نیز وجود دارد. داروهای خاصی که برای درمان بیماری پسوریازیس مورد استفاده قرار می‌گیرد( همچون داروی Cosentyx و Taltz) می‌تواند با مسدود کردن سیتوکین IL-17A جلوی از دست رفتن استخوان‌ها را بگیرد.
بیماری کرون و کولیت اولسروز:

کرون و کولیت اولسروز

بر اساس مطالعه‌ای که در دانشگاه هاروارد انجام شده است ،تقریبا ۱۰ درصد از زنانی که به بیماری پسوریازیس مبتلا هستند ممکن است یک بیماری التهابی روده همچون کرون و کولیت اولسروز را نیز تجربه کنند. داولوی در این باره چنین توضیح می‌دهد: ما فکر می‌کنیم که همه این بیماری‌ها علل ژنتیکی یکسانی دارند. یعنی معتقد هستیم که اختلال در دو سیتوکین – اینترلوکین ۱۲ و اینترلوکین ۲۳ – که به تنظیم سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند در این بیماری‌ها دخیل هستند. جالب توجه است که استفاده از داروی Stelara برای بیماری پوستی پسوریازیس با عملکرد این دو سیتوکین تداخل ایجاد می‌کند و باعث بهبود نشانه‌های بیماری کرون می‌شود.
افسردگی:

افسردگی

حدود ۱۶.۵٪ از بیماران مبتلا به پسوریازیس با معیارهای اساسی افسردگی روبرو هستند. بر اساس مطالعه انجام شده بیماران مبتلا به پسوریازیس سطح افسردگی بالایی دارند. داولوی در این باره می‌گوید: این موضوع یکی از موقعیت‌هایی است که دلیل ایجاد این بیماری زیاد مشخص نیست. اینکه بیماری پسوریازیس باعث ایجاد خجالت و ناراحتی در افراد می‌شود یا افسردگی باعث ابتلای افراد به پسوریازیس می‌گردد زیاد روشن نیست. وجود نشانه‌های افسردگی باید به یک پزشک متخصص گفته شود. باید تمامی داروهای مرتبط با بیماری پسوریازیس مصرف گردد و اضطراب در مورد این شرایط حالتان را وخیم‌تر نسازد.


به اشتراک بگذارید: پینترست تلگرام تامبلر لینکدین ایمیل

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *