تغذیه و شنا کردن

تغذیه و شنا کردن

 

اگر قصد شنا کردن یا آب تنی را دارید بهتر است از خوردن غذا پرهیز کنید یا اگر تازه غذا خورده اید قدری تامل کنید تا دچار دل درد نشوید. حمام کردن هم از این قاعده مستثنی نیست و نیاز به رعایت برخی نکات تغذیه ای دارد. شنا کردن پس از غذاخوردن می تواند باعث عدم هضم غذا و یا احساس سنگینی در معده شود.

شاید شما هم شنیده باشید که مادرها به بچه‌های‌شان می‌گویند تا نیم ساعت (یا یک ساعت) بعد از غذاخوردن نباید شنا کرد.اما دلیل این توصیه چیست؟ظاهرا هیچکس دقیقا علت این توصیه را نمی‌داند. رایج‌ترین توضیحی که در این باره داده می‌شود این است که شناگرانی که به تازگی غذا خورد‌ه ا‌ند، ممکن است دچار درد یا چنگه (کرامپ)،شکمی غیرقابل‌کنترلی شوند که آنها را در معرض خطر غرق شدن قرار می‌دهد. با اینکه چنین دردهایی ممکن است شناگران – یا هرکسی که فعالیت جسمی انجام می‌دهد – را گرفتار کند، بسیار بعید است که فرد را در معرض خطر غرق شدن قرار دهد (آیا تا به حال شنیده‌اید که فردی به علت دل‌درد ناشی از خوردن همبرگری بزرگ غرق شود؟)یک مورد عجیب و غریب دیگر در آن پند مادرانه، نیم یا یک ساعت زمان تاخیری است که در آن آمده است.

آیا غذا تا دقیقه ۲۹ به صورتی خطرناک هضم‌نشده باقی می‌ماند و بعد در راس دقیقه سی‌ام به ناگهان بی‌خطر می‌شود. از لحاظ پزشکی دلیل خاصی وجود ندارد که پس از غذاخوردن شنا نکنید. البته شاید درست باشد، در صورتی که حسابی شکمی از عزا درآورده باشید، شنا نکنید، اما در چنین حالتی بهتر است هیچ‌کار دیگری هم نکنید و یک راست بروید بخوابید.

در دوره ورزش و تمرینات ورزشی غذاهایی که بیشتر باید مصرف شوند، کربوهیدرات‌ها هستند. کربوهیدرات‌ها یا همان قندها براساس سرعت جذب و ماندگاری در بدن به دو نوع ساده و پیچیده تقسیم می‌شوند. انواع ساده قندها سریع‌تر جذب شده و طی زمان کوتاه‌تری سوخت می‌شود. قندهای پیچیده کندتر جذب می‌شود و مدت زمان بیشتری در بدن باقی می‌ماند. براساس همین اطلاعات، ورزشکاران باید مصرف مواد غذایی خود را به‌طور صحیح زمانبندی کنند.

درکل ورزشکاران براساس ماهیت رشته و فعالیت خود به دو گروه اصلی مواد غذایی یعنی چربی‌ها و گلیکوژن‌ها (قندها) به عنوان منبع تغذیه‌ای نیاز دارند. ورزش‌هایی که ماهیت هوازی دارد، بیشتر نیازمند منابع تغذیه‌ای چربی هستند چون برای سوزاندن چربی‌ها به زمان بیشتری نیاز است. در ورزش‌هایی که ماهیت سرعتی و قدرتی دارند از گلیکوژن به عنوان منبع تغذیه‌ای استفاده می‌شود زیرا سریع‌تر جذب شده و مصرف می‌شوند. شنا ورزشی است که ماهیت ترکیبی دارد یعنی هم هوازی است و هم سرعتی-قدرتی. بنابراین در این ورزش هم به چربی‌ها و هم به کربوهیدرات‌ها به عنوان منبع تغذیه نیاز است.


به اشتراک بگذارید: پینترست تلگرام تامبلر لینکدین ایمیل

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *