برای کاهش درد و تقویت عضلات کمر می توانید از برخی تمرینات ورزشی ساده کمک بگیرید. بی تحرکی و یکجانشینی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر درد کمر به شمار می روند در ادامه با تمرینات خانگی ساده برای رفع کمردرد آشنا خواهید شد.
درمان کمر درد سهل و ممتنع است. یکی از علل مهم زمینه ساز کمر درد ضعف عضلات اطراف ستون مهره و شکم است. انجام نرمش هایی برای تقویت این عضلات اگر به درستی انجام شوند میتوانند تا حد زیادی شدت کمر درد را کم کرده یا کاملا بهبود دهند. تعدادی از این نرمش ها برای تقویت عضلات بوده و تعدادی دیگر برای کشش عضلات و لیگامان های کوتاه شده است. قبل از انجام نرمش های کمر درد با پزشک خود مشورت کنید.
قبل از انجام نرمش های کمر درد اول چند دقیقه راه بروید تا بدنتان به اصطلاح گرم شود. اگر احساس میکنید انجام هرکدام از نرمش هایی که در زیر توضیح داده میشود برای شما مشکل است میتوانید آنرا انجام ندهید و فقط نرمش هایی را انجام دهید که انجام دادن آن برای شما راحت است. بتدریج بعد از چند هفته که عضلات شکم و کمر شما قویتر شد خواهید توانست همه نرمش ها را انجام دهید. لازم نیست نرمش ها را حتما به تعدادی که در زیر گفته میشود انجام دهید. میتوانید آنها را با تعداد و دفعات کمتر انجام دهید. به تدریج و بعد از گذشت چند هفته که عضلات شما قویتر شد میتوانید آنها را به تعداد بیشتر انجام دهید.
نکته مهم در انجام نرمش های کمر درد اینست که باید آنها را با شدت و تعداد کم شروع کرده و به آرامی شدت و تعداد آنها را بیشتر کنیم و گرنه ممکن است نرمش ها به شما آسیب رسانده و درد کمر شما را بیشتر کند. اگر عضلات شما خیلی ضعیف باشد ممکن است با انجام نرمش ها، کمردرد شما بیشتر شود. نرمش ها را میتوانید با تعداد ۳-۲ بار تکرار شروع کنید و بتدریج هر روز یا هر دو روز یکی به آن اضافه کنید تا بعد از مدتی به ۳۰-۲۰ مرتبه برسد.
ابتدا به پشت روی زمین دراز بکشید.
زانوها را خم کنید و با بالا آوردن رانها، زاویهای ۹۰ درجه بین ران و ساق پاها ایجاد کنید.
انگشتان دست راست را زیر ران پای راستتان قلاب کنید.
حالا قوزک پای چپ را روی زانوی راست بگذارید.
۲ تا ۳ دقیقه در این حالت بمانید و سپس جای پاها را عوض کنید.
۲ مرتبه در طول روز و هر مرتبه ۱۰ بار این کار را تکرار کنید.