بهبود بیماری نقرس با داشتن رژیم DASH

بهبود بیماری نقرس با داشتن رژیم DASH

رابطه بین نقرس با رژیم DASH

در مطلب زیر در مورد نقرس صحبت شده است و همچنین علائم اولیه این بیماری نیز ذکر شده است و شمامیتوانید با استفاده از رژیم DASH بیماری نقرس را بهبود بخشید.

یکی از مطالعات اخیر نشان می‌دهد که رژیم غذایی DASH می‌تواند به‌عنوان نوعی درمان غیردارویی در افراد مبتلا ب عمل کند. براساس گزارش Arthritis and Rheumatology، رژیم غذایی DASH باعث کاهش فشار خون در افراد مبتلا به بیماری فشار خون بالا می‌شود و به مقابله با نقرس (یکی از آرتریت‌های التهابی) کمک می‌کند.

محققان دانشگاه جان هاپکینز در این مطالعه بیش از ۴۰۰ نفر از افرادی را بررسی کردند که از رژیم غذایی DASH یا رژیم غذایی آمریکایی پیروی می‌کردند. برای آشنایی با رژیم دَش، کلیک کنید. براساس گزارش Arthritis Foundation، کریستال‌های اسید اوریک می‌توانند باعث ایجاد بیماری نقرس شوند.

با این‌حال، رژیم غذایی DASH علاوه بر این‌که فشار خون را کاهش می‌دهد،‌ نقش موثری در پایین آوردن سطح اوریک اسید دارد. به‌گفته محققان، اثربخشی رژیم غذایی DASH در افراد مبتلا به نقرس با تاثیر داروهای رایج برای درمان این بیماری یکسان است. نتایج نهایی این مطالعه نشان می‌دهند

که ایجاد تغییرات در رژیم غذایی می‌تواند راه موثر و ایمنی برای کاهش سطح اسید اوریک در افراد مبتلا به بیماری نقرس باشد. این تغییرات حتی می‌توانند از عود بیماری نقرس در افرادی که مبتلا به نقرس خفیف یا متوسط هستند و نمی‌خواهند یا نمی‌توانند از داروهای مختص بیماری نقرس استفاده کنند، جلوگیری کنند.

(که در صورت مبتلا شدن شست پا به آن نقرس پا نیز گفته می‌شود)نوعی بیماری است که حملات پیاپی آرتروز التهابی حاد —نوعی ورم مفاصل همراه با سوزش، التهاب و قرمزی— معمولاً از ویژگی‌های آن است. مفصل متاتارسوفالانژیال در ابتدای شست پا متداول‌ترین ناحیه ابتلا به این بیماری است (حدود ۵۰٪ از موارد را شامل می‌شود). با این حال، این بیماری می‌تواند در قالب توفوس، سنگ کلیه، یا سنگ کلیه اوراتی نیز ظاهر شود. عامل این بیماری افزایش میزان اسید اوریک در خون است. اسید اوریک باعث ایجاد کریستال می‌شود، و کریستال‌ها در مفاصل، تاندون‌ها و بافت‌های اطراف رسوب می‌کند. در صورت مشاهده این کریستال‌های خاص در مایع مفصلی، از ابتلا به این بیماری اطمینان حاصل می‌شود. درمان با داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID)، استروئید، یا کلشیسین باعث بهبود سندرم‌های بیماری می‌شود. پس از اینکه حمله حاد این بیماری فروکش کرد، میزان اسید اوریک را معمولاً با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی کاهش می‌دهند، و در مواردی که حملات پیاپی وجود دارد، مصرف آلوپورینول یا پروبنسید از افزایش آن در دراز مدت جلوگیری می‌کند. ابتلا به نقرس در دهه‌های اخیر افزایش یافته است، به طوری که حدود ۱ تا ۲٪ از جمعیت غرب در دورانی از زندگی شان به آن مبتلا می‌شوند. این افزایش را به دلیل زیاد شدن عوامل خطرزا در جمعیت می‌دانند، مانند سندرم متابولیک، امید به زندگی طولانی‌تر و تغییر در رژیم غذایی. نقرس را در تاریخ با نام «بیماری پادشاهان» یا «بیماری ثروتمندان» می‌شناختند.

 


به اشتراک بگذارید: پینترست تلگرام تامبلر لینکدین ایمیل

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *