برخی مدارس توانایی افزایش کیفیت تحصیلی را برای دانش آموزانشان ندارند و نمی توانند در این زمینه به آن ها کمک کنندو موجب ضعف تحصیلی آن ها خواهند شد. ناگفته نماند عدم همکاری والدین و بی توجهی به وضعیت تحصیل فرزندشان باعث آسیب به وضعیت تحصیل دانش آموزشان خوهد شد.
عوامل مرتبط با مدرسه عملکرد خود مدرسهها نیز میتواند در گروه عوامل موثر بر ضعف تحصیلی دانشآموزان قرار بگیرد. برای مثال، این احتمال وجود دارد که برخی از مدارس، استانداردهای لازم در آزمونها و امتحانات را پایین بیاورند تا دانشآموزان بیشتر بتوانند دوره مورد نظر را با قبولی پشت سر بگذارند. البته، حالت معکوس این قضیه هم امکانپذیر است. در چنین موقعیتهایی، دانشآموزان یا مجبور میشوند فشار زیادی به خودشان وارد کنند یا خیلی کم تلاش کنند که هر دو برای آنان مضر است.
علاوه بر این، بودجه مدرسهها نیز میتواند نقش خودش را در این زمینه داشته باشد. مدرسههایی که نمیتوانند معلمهای مورد نیاز یا فضای لازم را فراهم کنند، با مشکلات مختلفی مواجه میشوند و کیفیت عملکرد تحصیلی دانشآموزان را کاهش میدهند. این مدرسهها معمولا کلاسهای شلوغی دارند و معلمهایشان مجبور هستند که بیشتر انرژی و وقت خودشان را برای مدیریت کلاس صرف کنند. به حاشیه رفتن موضوع آموزش و یادگیری، میتواند کیفیت تحصیلی دانشآموزان را تحت تاثیر خودش قرار بدهد. عوامل مرتبط با خانواده در کنار همه این عوامل نباید از نقش خانوادهها غافل شد، چون از نقش حیاتی و مهمی در عملکرد تحصیلی دانشآموزان برخوردار هستند. والدینی که به وضعیت تحصیلی فرزندشان اهمیت نمیدهند یا تا حدی به کارهای مختلف مشغول هستند که وقت این کار را ندارند، باید بدانند که بر عملکرد تحصیلی فرزندشان تاثیر منفی میگذارند. کودکان و نوجوانانی که در این نوع خانوادهها زندگی میکنند، معمولا روی تحصیل خودشان متمرکز نیستند. علاوه بر این، زندگی در فقر میتواند مانع از توجه دانشآموز به مساله آموزش شود، چون اولویتهایش را تغییر میدهد و او را به سمت تلاش برای بقای خود و خانواده میکشاند.