ورزش کششی برای بارداری:ورزش بدنی متوسط در دوران بارداری یک فعالیت مهم برای اکثر مادران باردار است. در واقع، تمرین برای حداقل سی دقیقه هر روز یک عمل مفید برای مادران و نوزادان محسوب می شود. تحقیقات کنونی نشان می دهد که احتمال زایمان زودرس برای حاملگی های طبیعی را افزایش می دهد؛ با این حال، قبل از شروع یا ادامه رژیم ورزشی، باید با پزشک مشورت کرد.
تنها حدود ۱۰۰ سال پیش، پزشکان متقد بودند که تمرینات فیزیکی برای سلامتی بانوان مضر است. در پایان قرن نوزدهم پزشکان بر این عقیده بودند که ارگان های بدن بانوان با شرکت در ورزش به میزان زیادی آسیب خواهند دید.
در قرن بیستم تغییرات مهمی در نگرش افراد نسبت به ورزش زنان ایجاد شد اما تا سال ۱۹۸۴ بانوان اجازه شرکت در مسابقات ماراتن را نداشتند.
هم اکنون بانوان بارداری هستند که دونده ماراتن اند. اینگرید کریستینسن یک نروژی دونده مسافت های طولانی بود که تا پنجمین ماه بارداری اش در مسابقات شرکت کرد و بدون هیچ مشکلی پسری سالم به دنیا آورد. اما به طور معمول شرکت در مسابقات ماراتن برای زنان باردار توصیه نمی شود. به هر حال تحقیقات از مفید بودن تمرینات سبک در دوران بارداری حمایت می کنند و فواید ذیل را خاطر نشان می سازند:
* کاهش یا جلوگیری از بسیاری علائم بارداری شامل کمردرد، ورم مچ پا، خستگی، ترومبوز سرخرگ ها و واریس سیاهرگ ها
* بهبود فیزیولوژیکی
* کاهش فشارهای قلبی- عروقی
* کاهش ایجاد غش یا تشنج آبستنی
* جلوگیری از اضافه وزن بیش ازحد
* آماده ماندن بدن
* وضع حمل و زایمان آسان تر
* بازگشت به حالت اولیه سریع تر بعد از زایمان
شنا در دوران بارداری
ورزش کششی برای بارداری:شنا کردن به ویژه در طی دوران بارداری بسیار سودمند است. به علت ویژگی شناوری آب، تمرین در آب نسبت به تمرین در خشکی فشار کمتری را بر مفاصل وارد می نماید در اثر فشار هیدروستاتیک آب جریان خون عروق محیطی به سمت عروق داخلی رانده می شود که این باعث کاهش تورم یا ادم که یکی از شایع ترین مشکلات در طی بارداری است می گردد. همچنین تمرین در آب در مقایسه با تمرین در خشکی باعث کاهش ضربان قلب و تنظیم بهتر دمای بدن می شود.
ورزش کششی برای بارداری:تاثیرات ورزش بر روی زمان و نوع زایمان مورد بحث است. به هر حال شواهد نشان می دهند که سطوح بالاتر آمادگی جسمانی ممکن است منجر به کوتاه تر شدن زمان وضع حمل شود. اتفاق نظر بر این است که عضلات لگن و خاصره و شکمی تقویت می شوند و همین طور داشتن نگرش مثبت به زایمان، احتمال زایمان طبیعی را در مقابل سزارین افزایش می دهد. بررسی ها همچنین کاهش معنی داری را در میزان درد وضع حمل زنانی که در طی دوران بارداری ورزش کردند نشان داد.