علت ایجاد ترک های ناشی از فشار پاها
در مطلب زیر در مورد علت و درمان ایجاد ترک های ناشی از فشار پاها صحبت شده است که یکی از مهم ترین عامل های ایجاد این ترک ها فشاریست که به پاها در طول روز می اید بنابراین در مطلب زیر یک سری از عوامل ذکر شده که با آن میتوانید از ایجاد این ترک ها جلوگیری کنید امیدوارم که مطلب زیر مفید واقع شود.
پاهای ما در طول روز زیر فشاری مداوم قرار دارند. این فشارها می تواند از سوی سنگ فرش سخت پیادهروها یا در اثر استفاده از کفشهای پاشنه بلند و نامناسب به پای ما اعمال شود. فشار بیش از حد به پاها در گذر زمان میتواند منجر به ایجاد نوعی شکستگی نادر شود که به آن ترکهای ناشی از فشار میگویند. این نوع ترکها نتیجه فشار بیش از حد یا سوءرفتار مداوم با پاست که منجر به شکلگیری ترکهای مویی در استخوان کف پا میشود.
این شکستگیها عموما در نقاطی از استخوانهای پا رخ میدهد که وزن بدن را تحمل میکند. من اغلب این شکستگیها را در استخوانهای بلند میانی پا که metatarsals نام دارند دیدم . با این حال این شکستگیها در پاشنه و سینه پا هم معمول است. در اینجا به چند دلیل وقوع چنین شکستگیهایی اشاره میکنیم.
افزایش ضربه
این مشکل در ورزشکاران بیشتر دیده میشود، اما هر فعالیت پربرخوردی موجب افزایش فشار وارده بر کف پا میشود، هر کس که یک برنامه جدید ورزشی اتخاذ میکند و موجب افزایش مدت زمان، دفعات و شدت فعالیتهای خود میشود، در معرض این خطر قرار دارد. ماهیچههای پای شما برای تطبیق خود با فشار جدید حاصل ورزش و تقویت شدن، نیازمند زمان هستند. فعالیتهای بیش از حد در زمانی کوتاه موجب خستگی ماهیچه و شکستگی و مو برداشتن استخوان میشود.
کفش نامناسب
شاید به نظر نیاید، اما شکستگیهای ناشی از کفش نامناسب معمولتر از آن چیزیست که اغلب افراد فکر میکنند. کفشهایی که کفی نامناسبی دارند یا بیش از حد خشک هستند منجر به بروز مشکلات ناشی از سوءرفتار در گذر زمان میشوند. استفاده از کفش پاشنه بلند به پنجه پا فشار آورده و باعث شکستگی استخوانهای متاتارسال میشود. متخصصین پا پیشنهاد میکنند که هر روز از یک جفت کفش متفاوت استفاده کنیم و برای رفت و آمدهای روزانه کفشی مخصوص داشته باشیم و با رفتن به سر کار آنها را با کفشهای مخصوص کار عوض کنیم. راه رفتن روی سطوح سخت باعث تحت فشار قرار گرفتن کف پا میشود، از این رو هنگام راه رفتن روی این سطوح باید از کفشهایی با کفی نرم استفاده کنید.
تغییر الگوی راه رفتن
آسیب دیدن پا میتواند باعث تغییر الگوی راه رفتن شود. مثلا کسی که از درد مچ پا، آسیب تاندون و یا میخچه رنج میبرد برای اینکه به محل آسیبدیده فشار نیاورد، الگوی راه رفتن خود را تغییر میدهد، این کار باعث تغییر چرخه حرکتی پاها شده و به نواحی جدیدی از پا فشار میآورد که تا به حال فشاری را تجربه نکرده بودند. این تغییرات ممکن است نهایتا منجر به ایجاد شکستگی شود.
ضعف استخوانها
کاهش تراکم استخوان در افراد مسن میتواند باعث شکستگی شود. با مشورت در خصوص عوامل خطر با دکتر خود و انجام یک آزمایش تراکم استخوان میتوانید ببینید که آیا در معرض این آسیبها قرار دارید یا خیر. زنانی که از دوره قاعدگی نامنظم رنج میبرند و افراد مبتلا به پوکی استخوان از جمله افراد در خطر هستند. بیمارانی که از کمبود وزن و کلسیم رنج میبرند بیشتر در خطر مصدومیت قرار دارند.
از آنجایی که این شکستگیها بدون وقوع حادثهای دردناک رخ میدهند و دردهای ناشی از آنها گاهی مبهم است، بسیاری از بیماران ملاقات با دکترشان را به تاخیر میاندازند. تاخیر در تشخیص مشکل موجب تاخیر در درمان آن خواهد شد. اگر شما درد دارید، بهتر است هرچه زودتر به پزشک خود مراجعه کنید تا موجب وخامت شرایط نشده و آسیب احتمالی را بیشتر نکنید.