کمبود تستسترون در زنان با وجود این نشانه های مهم

کمبود تستسترون در زنان با وجود این نشانه های مهم

نشانه کمبود تستسترون در زنان

تستسترون یکی از هورمون های بسیار مهم در بدن زنان می باشند که نشانه های کمبود تستسترون در مطلب زیر عنوان شده است امیدوارم که مطلب زیر را  بدقت مطالعه نمایید.

وقتی کلمه “تستسترون” را در گوگل تایپ می‌کنید، تقریبا همه‌ی تصاویر، تصویر مردانی در سالن‌های ورزشی در حال پرورش اندام است، مردانی که مشت خود را با چهره عصبانی گره می‌کنند و یا مردانی با اندامی عضلانی که در تخت‌خواب با دو زن یا تعدادی بیشتر، که لباس کمی بر تن دارند، نشسته‌اند. جای تعجب نیست که این تصاویر را نشان دهد زیرا تستسترون به طور گسترده به عنوان هورمون “مردانه” شناخته شده که به مردان بدن‌های عضلانی، ابزار کنترل خشم و تمایلات قوی جنسی می‌بخشد.

اما نامیدن تستسترون به‌عنوان هورمونی مردانه کمی آزاردهنده است، زیرا زنان نیز آن هورمون را دارند. اگر چه بدن زنان به اندازه‌ی بدن مردان تستسترون ترشح نمی‌کند، اما همان مقدار بسیار کمی که روزانه ترشح می‌شود، احساسات شما را کنترل می‌کند و میل جنسی را تقویت. چنانچه بدن شما میزان لازم روزانه را ترشح نکند، چنانچه بدن بسیاری از زنان ترشح نمی‌کند، این امر مسئله‌ساز می‌شود.

۵ نشانه‌ای که ممکن است کمبود تستسترون داشته باشید، عبارتند از:
۱.دیگر میل جنسی ندارید.

علی‌رغم آنچه گوگل اشاره می‌کند، داشتن میزان تستوسترون طبیعی به این معنا نیست که به طور ناگهانی میل جنسی داشته باشید. این بدان معناست که شما به طور منظم میل جنسی خواهید داشت و هنگام رابطه از آن لذت می‌برید. هنگامی که این میزان ترشح تستسترون کم‌تر از حد طبیعی باشد، ممکن است تمایل جنسیتان کمتر و کمتر شود، حتی اگر شما هنوز عاشق شریک زندگیتان باشید. حتی کمبود تستسترون موجب می‌شود رابطه جنسی به اندازه‌ی قبل برایتان لذت بخش نباشد، زیرا تحقیقات نشان می‌دهد ترشح اندک هورمون تستسترون می‌تواند بر توانایی یک زن در ارگاسم تاثیر بگذارد.

در حال حاضر هیچ داروی افزایش‌دهنده‌ی میل جنسی برای زنان وجود ندارد. در عین حال، محققان دریافتند مکمل تستسترون می‌تواند به برخی از زنان که دچار کمبود هستند، کمک کند، هر چند آنها توسط FDA تایید نشده و می تواند موجب عوارض جانبی ناخواسته مانند رشد مو و حتی احتمال بروز مشکلات قلبی شود (هر چند که بحث‌انگیز است). اگر میل جنسیتان را به‌طور ناگهانی از دست داده‌اید با پزشکتان مشورت کنید.
۲. به‌ نظر نمی‌رسد که از وزنتان کم شده باشد.

تلاش برای کاهش وزن (به خصوص چربی شکم) می‌تواند فراتر از حد ورزش شما یا درمان‌های گاه و بی‌گاه شما باشد. تستسترون کمک می‌کند تا عضله و چربی در بدن جایگاه مناسب خود را بیابند و فقدان این هورمون توازن را به نفع چربی، به خصوص در نواحی میانی بدن تغییر می‌دهد. اما نه تنها میزان اندک تستسترون موجب ثبات و پایداری چربی در بدن می‌شود، بلکه بر توانایی شما در ساخت عضله نیز تاثیر می‌گذارد و حتی می‌تواند موجب از دست رفتن عضلات موجود در بدن شما شود. زمانی که محققان میزان تستسترون و تراکم عضلات ۴۳۰ زن ژاپنی، بین سنین۴۰ تا ۷۹ را اندازه‌گیری نمودند، دریافتند تستسترونِ پایین با از دست دادن عضلات بازو و پاها در طول زمان همراه است.
۳. همیشه خسته‌اید.

کاملا طبیعی است که در ساعاتی از روز افت انرژی را تجربه کنید. اما همیشه خسته بودن و یا به‌ سادگی خسته شدن در زمان‌ ورزش می‌تواند علائم چیزی بدتر و فراتر از نیاز به کافئین باشد. در مطالعه‌ای از مردان و زنان بیش از ۶۵ سال، دانشمندان دریافتند که افراد با تستسترون پایین که به سادگی احساس خستگی می‌کنند، به‌اندازه‌ی همسالان خود با سطح تستسترون طبیعی قادر نیستند به همان سرعت راه بروند و یا به‌همان اندازه فعالیت داشته باشند. برخی پزشکان جایگزین‌های تستسترون که البته هنوز مورد تایید نیست را برای زنانی که از نداشتن انرژی شکایت می‌کردند، تجویز می‌کنند. هنگامی که علاوه بر خستگی، میل جنسی نیز به مخاطره افتد کرم‌های تستسترون می‌تواند کمک کننده باشد.
۴. شما افسرده و یا مضطرب هستید.

هرچندکه کمبود تستسترون احتمالا تنها عامل افسردگی نیست، اما تحقیقات نشان می‌دهد می‌تواند همچون عاملی در بیماری افسردگی دخیل باشد. در مطالعه‌ای از زنان، در سنین ۲۵-۴۶، هرچه میزان تستسترون آنها پایین‌تر، احتمال افسردگی در آنها بیشتر بود. تحقیقات دیگری حاکی از آن است که اغلب زنان مبتلا به کمبود تستسترون، در مقایسه با زنان با سطح تستسترون طبیعی، به مدت طولانی‌تر مضطرب و هم افسرده بودند.
۵. پوکی استخوان دارید.

پوکی استخوان، که باعث ضعف استخوان‌ها می‌گردد، اغلب به عنوان یک بیماری زنانه قلمداد می‌شود زیرا کمبود استروژن عامل کلیدی در از دست دادن تراکم استخوان است. اما تحقیقات دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد که سطح پایین تستسترون نیز می‌تواند قدرت استحکام استخوان‌بندی را کم کند. هم مردان و هم زنانی که میزان ترشح تستسترون درآنها پایین است، تاحدی “ضعیف” تلقی می‌شوند زیرا آن‌ها دیگر قادر نخواهند بود تا محکم دست دهند. برای بیشتر زنان، کمبود استروژن دلیل اصلی پوکی استخوان به ویژه پس از یائسگی می‌باشد یعنی زمانی‌که هورمون‌ها به طور چشمگیری افت می‌کنند. اما جایگزین نمودن استروژن نیز درصورت عدم کفایت تستسترون موثر واقع نخواهد شد.


به اشتراک بگذارید: پینترست تلگرام تامبلر لینکدین ایمیل

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *