عدم پتاسیم کافی
در مطلب زیر در مورد نشاته هایی صحبت شده است که نشانه های عدم پتاسیم کافی در بدن را نشان میدهد. گوجه, موز و نمک سرشار از پتاسیم هستند و توضیحات کامل تری در زیر ارائه شده است.
زمانی که در مورد مواد مغذی برای داشتن بدنی سالم فکر میکنید، پتاسیم احتمالا یکی از مواردی خواهد بود که به ذهن خطور میکند. این مادهی معدنی حیاتی ، نقش اساسی در بیشتر عملکردهای ضروری بدن همچون تنظیم مایعات و حفظ عملکرد صحیح ماهیچهها بازی میکند. مطالعهی جدیدی که در مجلهی بالینی جامعه نفرولوژی آمریکا منتشر شده است نشان میدهد که دریافت پتاسیم کافی ممکن است شما را از ابتلا به بیماریهایی همچون بیماری قلبی و کلیوی مصون دارد. اگرچه محققان بیشتر بر روی افراد دیایتی نوع ۲ تمرکز داشتهاند. دکتر پیت میلر در دانشگاه جانز هاپکینز میگوید: “این یافتهها در مورد سایر افراد غیر دیابتی نیز میتواند صحیح باشد”
خبر بد این است که افراد کمی وجود دارند که پتاسیم کافی به بدن خود میرسانند. موسسه پزشکی توصیه میکند که بزرگسالان حداقل ۴۷۰۰ میلی گرم پتاسیم در هر روز باید مصرف کند اما بیشتر افراد تنها نیمی از این مقدار را مصرف میکنند. خوب از کجا میتوان فهمید که مقدار پتاسیم دریافتیتان کافی است ؟ پاسخ به این سوال کمی دشوار است. آزمایشهای روتین و منطم برای کمبود پتاسیم میتواند مفید باشد اما معمولا نشانهی فیزیکی در بدن برای این موضوع وجود ندارد. در زیر نشانههای اندکی را میبینید که ممکن است به خاطر کمبود پتاسیم در فرد ایجاد شود.
۱. بشقاب غذایی شما رنگارنگ نیست:
میوهها و سبزیجات معمولا منبعی غنی از پتاسیم هستند بنابراین رنگهای مختلف رنگین کمان باید در بشقاب غذایی شما وجود داشته باشد. اگر بشقاب غذای شما بیشتر به صورت تک رنگ است ، احتمالا شما پتاسیم کافی وارد بدن خود نمیکنید. دکتر میلر میگوید: “پتاسیم یکی از نشانههای اصلی برای داشتن یک رژیم غذایی سالم است” افرادی که دسترسی کافی به مواد غذایی تازه ندارند ، پتاسیم کمتری نیز مصرف میکنند.
۲. احساس خستگی و ضعف میکنید:
اگر همیشه احساس خستگی و ضعف دارید ، بهتر است نگاهی به رژیم غذایی خود داشته باشید. خوردن میوههای غنی از پتاسیم و سبزیجات تازه برای داشتن حس شادابی و سرزندگی بسیار ضروری است. اگر این موارد نتواند به شما کمک کند باید با یک پزشک مشورت کنید.
۳. فشار خون بالایی دارید:
چیزهای بسیاری همچون سابقهی فامیلی ، اضافه وزن و خوردن نمک بسیار میتواند باعث ایجاد پرفشاری خون گردد. اما مطالعات انجام شده نشان میدهد که موشهایی که دارای پتاسیم کمتر در رژیم غذایی خود بودند ، به پرفشاری مبتلا می گشتند.پتاسیم میتواند به حفظ تعادل سدیم کمک کند. بیشتر افراد غذاهای پر نمک در رژیم غذایی خود دارند و تقریبا میوه و سبزیجات کافی نیز نمیخورند همین امر موجب به هم ریختن تعادل سدیم و پتاسیم در بدن میشود.
۴. شما مستعد ابتلا به اسپاسم عضلانی هستید:
اسپاسمهای عضلانی دردناک در پاها بسیار آشناست ،کمبود پتاسیم میتواند باعث ایجاد این مشکل گردد. دکتر لموند در اینباره میگوید: ” ورزشکارانی که به سختی کار میکنند و عرق بسیاری نیز دارند بیشتر به این بیماری مبتلا میشوند. این موضوع به خاطر الکترولیت است. زمانی که شما بیشتر عرق میکنید پتاسیم بیشتری از بدن دفع میشود. بهترین و سریع ترین درمان برای این مشکل ، استفاده از نوشیدنیهایی است که شامل الکترولیت است. تنها به خوردن آب اکتفا نکنید. “
۵. تپش قلب دارید:
زمانی که سطح پتاسیم به شدت کاهش یابد، میتواند باعث ایجاد مشکلات جدی در بدن گردد. اگر احساس درد در قفسهی سینه خود داشته باشید و یا اینکه احساس کنید قفسهی سینه در حال بالا و پایین رفتن است ، ممکن است ضربان قلب نامنظمی داشته باشید. برای این منظور سریعا به پزشک مراجعه کنید تا درمانهای دارویی آغاز گردد.
مقدار مصرف پتاسیم خود را افزایش دهید:
بهترین روش برای بدست آوردن پتاسیم کافی، خوردن مقدار زیادی از میوهها و سبزجیات در روز است. اما موادی نیز وجود دارند که سرشار از پتاسیم هستند. اگرچه بیشتر افراد فکر می کنند موز تنها منبع غنی از پتاسیم است اما سیب زمینی پخته نیز اگر با پوست مصرف شود، میتواند منبع خوبی از پتاسیم باشد. منابع دیگر شامل اسفناج، توت فرنگی ، آووکادو ، بروکلی است.