زن شیرده در ماه رمضان باید برخی اصول تغذیه ای را در نظر بگیرد تا بتواند به خوبی فرزندش را با شیر خود تغذیه نماید زنان شیرده که شیرخوارانی زیر ۶ ماه دارند باید برخی نکات مهم را در نظر بگیرند تا روزه داری آسیبی به آن ها و نوزادشان وارد نکند.
مادران شیردهی که روزه میگیرند، ممکن است آب بدنشان کم شود و تغییراتی در سطح سدیم و اسید اوریک پلاسما و نیز میزان لاکتوز، سدیم و پتاسیم شیر آنها به وجود بیاید. بهعلاوه، اگرچه کمیت درشتمغذیها در شیر تغییر نمیکند، اما محتوای روی، منیزیم و پتاسیم آن ممکن است در زنان شیرده روزهدار کاهش یابد.
بنابراین روزهداری برای زنان شیرده که بچههای کمتر از ۶ ماه دارند، چندان مناسب نیست. البته در سال اول تولد، شیر مادر غذای اصلی است و اکثر مواد مورد نیاز رشد وی از طریق شیر مادر تامین میشود، ولی بعد از یک سالگی که کودک از غذای خانواده استفاده میکند و شیر مادر نقش کمکی در تغذیه وی دارد،ریزمغذیها نیز از سایر غذاها تامین خواهند شد و مادران میتوانند با مشورت پزشک و با توجه به قوای بدنی خود و کودک و نیز وضعیت منحنی رشد کودک و میزان دریافت سایر غذاها، در مورد روزهداری تصمیم بگیرند. رعایت توصیهها و دستورات زیر به بهبود کیفیت و افزایش شیر در مادران شیرده کمک میکند:
بهترین مواد غذایی برای زنان شیرده: نان گندم خوبپختهشده، گوشت بره، بزغاله، گوشت و مغز گوسفند، ماهی تازه،کرفس، کنجد، چغندر، آشی که با نخود و جو پخته شده باشد، کاهو، بادام، فندق.
– غذاهایی که مصرف آنها برای زن شیرده مناسب نیست: خردل، نعناع، سیر و پیاز. – برای غلیظ شدن شیر زنانی که شیر آنها رقیق است: پرهیز از فعالیتهای شدید و ورزشهای سنگین، مصرف شیره انگور با نان سنگک بهعنوان صبحانه یا شام، استراحت و خواب کافی.