راههای پیشگیری از عفونت قارچی
معمولا یکی از شایع ترین عفونت ها در میان زنان وجود عفونت قاری در آنهاست این عفونت ها نیاز به مصرف دارو در یک دوره یا دو دوره دارد تا زمانیکه این عفونت ها کاملا از بین رفته باشد.
در پیدایش عفونت قارچی واژینال و نیز در عود دوباره آن، ممکن است عوامل بسیاری دخیل باشد. بهتر است با این فاکتورها آشنا شویم تا پیشگیری و غلبه بر این بیماری نیز آسانتر شود. ممکن است بعضی از فاکتورها شرایط بروز کاندیدازها را فراهم کند مثل ( آنتی بیوتیکها و کورتیکوئیدها که نشانگر هورمونهای طبیعی و داروهای ضد التهابی هستند).
در واقع مصرف آنتیبیوتیک میزان باکتریهای فلور واژن از جمله لاکتوباسیلها را کاهش میدهد و زمینه را برای رشد و تکثیر بی نهایت زیاد کاندیدا آلبیکانز فراهم میکند. لباسهای تنگ و چسبان، لباسهای زیری که از جنس الیاف پلاستیکی هستند، وانهایی که مملو از کف صابون هستند، رطوبت، عرق، پوشیدن لباسهای بادی یا مایوهای خیس به مدت طولانی و …
از جمله عواملی هستند که امکان بروز عفونتهای واژینال را در زنان تشدید میکنند.روابط جنسی زیاد و متعدد نیز در ایجاد این بیماری بیتأثیر نیست. نظافت شخصی که تعادل فلور طبیعی واژن را برهم بزند نیز در رشد قارچها تأثیر زیادی دارد. فاکتورهای روانشناختی هم در پیدایش عفونتهای قارچی واژینال دخیلند و از آن جمله میتوان به استرس،
بیماریهای مربوط به غدد درون ریز( مثل دیابت، هیپوتیروئید و نارسایی کلیوی) و نیز بیماریهای که بعلت نقص ایمنی بدن بوجود میآیند ( مثل ایدز) اشاره کرد. زمینه داشتن حساسیت به فرآوردههای مخصوص حمام و نظافت، دستمالهای توالت معطر و نیز کلر استخرها هم میتواند منجر به بروز یک عفونت قارچی واژینال شود.
در نهایت از آنجا که با تغییر در هورمونهای بدن مثل مصرف قرصهای هورمونی ضدبارداری، یائسگی یا حاملگی، فلور واژن دستخوش تغییراتی میشود، زمینه بروز عفونت قارچهای واژینال نیز فراهم میشود. در آستانه قاعدگی، میزان پروژسترون افزایش مییابد و محیط
واژن بسیار اسیدی میشود، همین امر احتمال پیدایش قارچها را افزایش میدهد. بعضی از روشهای پیشگیری از بارداری نیز احتمال ابتلا به عفونت قارچی را بالا میبرند مثل استفاده ازIUD که امکان چسبیدن و نشستن مخمرها بر روی دستگاه وجود دارد، و یا استفاده از دیافراگم.