اگر با وریدهای واریسی در پاهایتان مواجه شده اید بهتر است به فکر جلوگیری از پیشرفت این عارضه باشید چون می تواند تهدیدی برای سلامت قلب و عروق شما به شمار برود. از نشانه های این بیماری می توانیم به کبودی و متورم شدن رگ ها و یا احساس سنگینی در پاها اشاره کنیم.
بسیاری از مردم، اطلاعات کمی درباره وریدهای واریسی دارند و حتی بعضی افراد فکر میکنند که این مشکل بهطور خاص به زنان محدود میشود. متخصصان میگویند در حالی که وریدهای واریسی در بین زنان شیوع بیشتری دارد، اما مردان هم به این بیماری مبتلا میشوند. حدود یکچهارم زنان بزرگسال، دارای تعدادی از وریدهای واریسی قابل مشاهده هستندو این میزان در بین مردان بین ۱۰ تا ۱۵ درصد است. افرادی هستند که در دهه ۲۰ سالگی، به دلایل مختلف (مثلا رگبهرگ شدن پا در حین بازی فوتبال یا بسکتبال)، با وریدهای واریسی مواجه میشوند و فکر میکنند که اصلا مشکل خاصی وجود ندارد. با اینحال هرچه زمان میگذرد، وریدهای واریسی نیز گستردهتر میشوند.
درنهایت وضعیت فرد بهجایی میرسد که احساس سنگینی در پاها، مانع از فعالیت عادی و مطلوب او میشود و حتی بعضی افراد فکر میکنند که این سنگینی به وریدهای واریسی ارتباطی ندارد. با اینحال، بعد از طی کردن موفقیتآمیز مراحل درمان، سنگینی روی پاها از بین میرود و فرد احساس میکند که انگار پاهای جدیدی به دست آورده است!
با اینکه وریدهای واریسی معمولا در سطح پوست بروز پیدا میکنند، اما امکان شکلگیری آنها در لایههای عمیقتر هم وجود دارد که قابل مشاهده نیستند. این مساله به حالت پاها نیز ارتباط دارد. اگر بافت چربی بین عضله و پوست ضخیم باشد، احتمال دیدن وریدهای واریسی نیز کمتر میشود. گاهی اوقات فقط کمی از وریدهای واریسی در سطح پوست دیده میشوند، در حالی که بخش اصلی آنها در لایههای عمیقتر قرار گرفتهاند.