روانشناس کیست و چه زمانی باید به روانشناس مراجعه کنیم

روانشناس کیست و چه زمانی باید به روانشناس مراجعه کنیم

زندگی های صنعتی امروزه پر از چالش های مختلف بوده که روح و روان افراد را به صورت جدی در گیر می کند. بهترین راه، مراجعه به روانشناس در دکترتو و دریافت راه حل های منطقی و تخصصی برای رفع بیماری های مربوط به سلامت و روان است، تا کیفیت زندگی بالاتر برود. اما اگر برای شما این سوالات به وجود می ‌آید که روانشناس کیست و چه زمانی باید به روانشناس مراجعه کنیم؟ در ادامه بیشتر به پاسخ این سوالات می پردازیم.

آشنایی با روانشناسی

روانشناس کیست و چه زمانی باید به روانشناس مراجعه کنیم

روانشناسی یک علم تحلیل رفتار انسان ها در ارتباط با محیط اطراف است و هدف اصلی این رشته بررسی وضعیت انسان ها در مواجهه با شرایط مختلف زندگی برایشان می باشد.

اگر بخواهیم به طور دقیق تر بگوییم روانشناسی علم مطالعه رفتار و فرایندهای ذهنی انسان است که به رفتارها و حالت های مختلف مانند: ادراک، احساس، شخصیت، هوش و هیجان می پردازد. این رشته کاربردی به علت پیچیده تر شدن زندگی انسان ها در شرایط حال حاضر بیشتر احساس می شود.

روانشناسی جزء رشته های بسیار پرطرفدار در جهان و همچنین در ایران است که به دلیل داشتن ماهیت کار با روان انسان همیشه مورد توجه صاحبان قدرت و صنایع است. زیرا با علم روانشناسی می توان در بخش های نظامی و همچنین بخش‌ های صنعتی، پیشرفت های چشمگیری به دست آورد. زیرا با کمک این علم می توان انگیزه های درونی افراد را پیدا کرده و به شکل گیری بهتر آنها کمک کرد.

روانشناسی عمومی که در دانشگاه ‌های ما تدریس می‌ شود، شامل گرایش های مختلفی بوده که هر فرد با توجه به علایق و روحیات خود می ‌تواند در یک حوزه مشخص معلومات خود را بالاتر ببرد. برخی از این گرایش ها عبارتند از:

روانشناسی کودکان استثنایی

روانشناسی کودکان استثنایی به بررسی مسائل مربوط به کودکان استثنایی مانند: کودکان عقب مانده ذهنی یا کودکان بسیار تیزهوش و هر نوع مشکل دیگری که در جسم یا ذهن داشته، می پردازد.

روانشناسی بالینی

روانشناسی بالینی به درک ناهنجاری ها و ناتوانی های موجود در اجتماع و افراد پرداخته و می ‌تواند در درمان مشاوره پژوهش و مدیریت مشکلات مختلف مداخله کند.

روانشناسی رشد

این شاخه از علم روانشناسی به توصیف و تفسیر تغییرات در طول زندگی افراد و دیدگاه جامعه شناسی بر این تغییرات می پردازد.

روانشناسی اجتماعی

وظیفه یک روانشناس اجتماعی مطالعه کردن در مورد موضوعات مختلف، مشکلات و مسائل موجود در جامعه و پیدا کردن راه حل تعامل بهتر بین انسان ها است.

بیماری هایی که توسط روانشناس درمان می شود؟

روانشناس کیست و چه زمانی باید به روانشناس مراجعه کنیم

در حال حاضر زندگی بدون چالش و استرس وجود ندارد؛ اما مقابله با این استرس ها و چالش ها اهمیت زیادی پیدا می کند. گاهی برخی از افراد نمی توانند به تنهایی یا با کمک اطرافیان خود از این چالش ها عبور کنند و تحمل آن برایشان سخت می گردد تا حدی که روند زندگی کاملاً مختل می ‌شود.

در چنین شرایطی کمک گرفتن از یک دکتر روانشناس، می ‌تواند به افراد در حل بهتر مشکلات و مسائل و عبور از بحران ها تأثیر بگذارد.

مشکلات و بیماری های زیادی وجود دارند که با کمک گرفتن از روانشناس به صورت مراجعه حضوری یا مشاوره گرفتن به شکل تلفنی و آنلاین می ‌تواند تا حد زیادی کمک کننده باشد.

در اینجا به برخی از بیماری ‌هایی که باید توسط روانشناس درمان شوند، می پردازیم:

استرس و اضطراب شدید

استرس و اضطراب جزء جدایی ناپذیر زندگی مدرن شده و همه افراد حداقل بیش از یک بار آن را تجربه کرده‌ اند. تأثیر استرس و اضطراب بر جسم موجب به وجود آمدن مشکلات گوارشی، مشکلات قلبی و تأثیر آن بر روح، مشکلاتی مانند عدم تمرکز، کاهش بهره ‌وری و بیخوابی و بسیاری از مشکلات دیگر است. به همین دلیل باید از یک روانشناس برای درمان استفاده کنند.

افسردگی شدید و مزمن

غمگینی، بی علاقگی، نداشتن انرژی برای انجام کارهای روزمره نشانه هایی است که می تواند زندگی را مختل کند. برخی از افراد سالهاست با این مشکلات درگیر هستند که بیماری آنها تقریباً مزمن شده است. خوشبختانه در روش ‌های جدید با کمک دکتر روانشناس همه این مسائل قابل حل می باشند.

کنار آمدن با مرگ عزیزان

مرگ جزء جدایی ناپذیر از زندگی بوده؛ اما هرگاه که به صورت ناگهانی با این مسئله روبرو شوید؛ ممکن است افراد را از زندگی عادی جدا کرده و دچار شرایط سخت و پیچیده کند. در چنین شرایطی اصطلاحاً حالت سوگ حل نشدنی به وجود می‌ آید که در صورت درمان نشدن پس از گذشت ۶ ماه باید از یک روانشناس خوب کمک گرفته شود.

ترس های شدید یا فوبیا

ترس از ارتفاع، مار و عقرب، ترس های طبیعی بوده؛ اما اگر این ترس ها شدید یا غیر عادی باشد به آنها فوبیا می گویند. درمان فوبیا بسیار ساده است و خوشبختانه روانپزشکان در درمان آن قوی عمل می ‌کنند.

حل مشکلات خانوادگی

در همه خانواده ها بین پدر و مادر و فرزندان یا بین زن و شوهر مشکلاتی به وجود می ‌آید، اگر شدت این مشکلات و مدت زمان آن طولانی شود، باید یک روانشناس مداخله کرده و راه ‌حل‌ های بهتری به آنها ارائه دهد.

تفاوت روانشناس با روانپزشک

هر دو رشته روانشناس و روانپزشک بر روح و روان انسان ها تسلط دارند و می توانند با استفاده از راه کارهای مختلف کمک های زیادی به حل مشکلات جوامع امروزی داشته باشند.

اما بین روانپزشک و روانشناس تفاوت هایی وجود داشته که در اینجا با توضیح وظایف هر کدام به برخی از آنها می پردازیم.

روانشناس دارای مدرک پزشکی و تخصصی روانپزشکی است که در حوزه گفتار درمانی، دارو و سایر روش های درمانی دیگر می ‌تواند دخالت کرده و بسیاری از مشکلات بیماران را حل کند.

اما روانشناسان حتی با مدرک دکترا هم مجوز تجویز دارو را ندارند و فقط می ‌توانند از گفتار درمانی و تکنیک های روانشناسی برای درمان بیماران خود استفاده نمایند.

در واقع فرق روانشناسی و روانپزشکی در این است که روانشناسان به مطالعه تفکر و نحوه عملکرد افراد می پردازند و ناهنجاری های عاطفی و اجتماعی را درمان می ‌کنند. اما روانپزشکان با مطالعه مشکلات روانی و تشخیص آن ها به مدیریت و پیشگیری این مشکلات کمک کرده و در روش های درمانی خود از روان درمانی و کمک دارو به طور همزمان استفاده می نمایند.

انتخاب بهترین روانشناس

امروزه علم روانشناسی جایگاه ویژه ای در سرتاسر جهان پیدا کرده و خوشبختانه بسیاری از انسان ‌ها توجیه شده ‌اند که می ‌توانند برای حل مشکلاتشان و داشتن ارتباطات بهتر در زندگی از روانشناسان کمک بگیرند.

اما مسئله مهم این است که انتخاب بهترین روانشناس برای حل مشکلات مختلف یکی از چالش هایی است که بیماران با آن دست و پنجه نرم می ‌کنند. زیرا به راحتی نمی توانند یک روانشناس مناسب برای درمان مشکلات خود پیدا کنند.

در اینجا به چند ویژگی یک روانشناس خوب می پردازیم، تا با بررسی آنها در پزشکان مورد نظر خود بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

  • شنونده خوب : روانشناس نباید فقط گوینده باشد، بلکه شنونده فعال بودن توجه به نکات ریز در صحبت ‌های مراجعه کننده اهمیت دارد.
  • قضاوت نکند : یک مشاور روانشناس نباید رفتارها یا اشتباهات بیمار را قضاوت کند و بدون قید و شرط را بپذیرد.
  • همدلی کند : باید با مشکلات مراجعه ‌کننده هرچقدر بزرگ یا کوچک همدلی نماید و از زاویه دید بیمار به این مشکلات نگاه کند، این گونه می تواند درک بهتری از مشکلات پیدا کرده و راه حل خوبی ارائه دهد.
  • رازدار بودن : یک مشاور و روانشناس خوب به هیچ عنوان رازها و اطلاعات شخصی بیماران خود را در اختیار افراد دیگر خانواده قرار نمی دهد.
  • صبور بودن : صبر از ویژگی های اصلی یک مشاور روانشناس خوب بوده، تا بتواند احساسات و هیجانات خود را کنترل کند.

آیا باید بعد از مراجعه به روانشناس به روانپزشک مراجعه کنیم؟

روانشناس کیست و چه زمانی باید به روانشناس مراجعه کنیم

امروزه علم روانشناسی و روانپزشکی با همه جنبه های زندگی بشر در ارتباط است و دریافت مشاوره و تحلیل مسائل و مشکلات به طور ناخودآگاه کمک کرده، تا هر فرد به شکل بهتری زندگی کند.

پس از مراجعه به روانشناس و دریافت کمک از این افراد در صورتی که مشکلات عمقی وجود نداشته باشد، اغلب افراد به نتیجه رسیده و می ‌توانند با مشکلات خود به شکل بهتری روبرو شوند.

اما آیا باید پس از مراجعه به روانشناس به روانپزشک مراجعه کنیم؟ پاسخ به این سوال ممکن است که برخی از افراد را دچار دغدغه نماید.

بهتر است بدانید روانپزشک به نسبت روانشناس درمان های تخصصی تری دارد و مجاز به استفاده از برخی روش ‌های درمانی و دارویی می باشد.گاهی اوقات مشکلات آنچنان عمیق و ریشه ای بوده که با مشاوره و گفتار درمانی برطرف نمی شود، در چنین شرایطی نیاز است که به روانپزشک مراجعه کرده و در رفع آنها کمک بگیرید.

مراجعه به دکتر روانشناس در دکترتو

با مراجعه به سایت نوبت دهی و مشاوره آنلاین دکترتو میتوانید از بهترین دکتر های روانشناس نوبت یا مشاوره بگیرید. روانشناس با به کارگیری روش های آموزشی و روان درمانی به بررسی رفتار، شخصیت و روابط بین فردی می‌پردازد.

دکتر روانشناس خوب با توجه به رابطه بین عملکرد مغز و رفتار می تواند ارتباط بین محیط و رفتار را بررسی کند. بهترین دکتر متخصص روانشناس میتواند با راهنمایی دقیق و مهم و بجا به افراد به کنترل مشکلاتشان کمک کند

. روانشناسان باید با صداقت و قابل اعتماد باشند و توانایی درک شرایط فرد مراجعه کننده را داشته باشند تا افراد بدون استرس و نگرانی مشکلات خود را با روانشناس خوب در میان بگذارند. دکتر روانشناس به درمان بیماریی هایی چون: افسردگی ، اضطراب ، وسواس ، فوبیا، بی اشتهایی و پرخوری عصبی و اختلالات خواب می پردازند همچنین روانشناسان خوب علاوه بر درمان قادر به مشاوره های تحصیلی ، شغلی ، ازدواج ، کودک می باشند.

منبع : https://doctoreto.com/


به اشتراک بگذارید: پینترست تلگرام تامبلر لینکدین ایمیل

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *