سرماخوردگی یا سینوزیت / تفاوت و درمان هر دو

سرماخوردگی یا سینوزیت

سرماخوردگی یا سینوزیت : شباهت زیادی بین سرماخوردگی و ابتلا به سینوزیت وجود دارد اما ساده ترین راه این است که شما پس از گذراندن ۵ روز شاهد بهتر شدن هستید اما سینوزیت نه و دوران درمان طولانی تری نسبت به سرماخوردگی دارد در مجله روزنه آنلاین در قسمت پزشکی به بیان از کجا بدانم سرماخورده ام یا مبتلا به سینوزیتماشاره می کنیم

 

سرماخوردگی یا سینوزیت / تفاوت و درمان هر دو

 

توجه کنید اگر سرماخوردگی پس از یک هفته بهتر نشد بدانید شما مبتلا به عفونت سینوزیت شده اید در طب پزشکی و علمی این عفونت سینوزیت حاد شناخته شده است یعنی فرد مبتلا از قبل هیچ گونه علائمی ندارد و به یک بار بر اثر سرماخوردگی مبتلا به سینوزیت می شود لازم است بدانید درصد کمی از سرماخوردگی ها تبدیل به سینوزیت می شود .سرماخوردگی یا سینوزیت

حالا از کجا بدانیم سرماخوردگی مبتلا نیستیم و دچار سرماخوردگی شده ایم که باید پیش پزشک برویم

آگاه باشید در صورت تداوم نشانه های سرماخوردگی در مدت ۱۰ روز و بهبودی حاصل نشد و نشانه ها تشدید شد با بروز نشانه های مانند : تغییر در حالت چشم و ورم صورت همراه سردرد زیاد که تا ۴ روز بهتر نشد و دمای بدن شما بیشتر از ۳۸ درجه شد و آبریزش بینی پس از ۴ روز بهتر نشد و رنگ آن از زرد به سبز تغییر کرد و دیگر نشانه ها مانند گوش درد ، سرفه همراه خلط اگر در دو هفته بهتر نشد حتما به پزشک خود مراجعه کنید .سرماخوردگی یا سینوزیت

  • دانستنی هایی درباره سینوزیت مزمن

از دیگر نشانه های سینوزیت این را هم باید دانست آبریزش بینی ، گرفتگی بینی و در برخی موارد فشار داخل سینوس و درد صورت و کم شدن حس چشایی و سردرد و در اطفال گاهی با بوی بد دهان سینوزیت نشان داده می شود .

در کودکان ممکن است ترشحات پشت گلو باعث ایجاد تهوع و استفراغ شود و در برخی افراد احساس مزه بد در گلو ایجاد می کند ، با وجود مصرف دارو اگر این نشانه ها تا ۱۲ هفته بهبود پیدا نکرد دچار سینوزیت مزمن شده اید.

  • سینوزیت حاد متناوب و علائم آن

اگر فردی که مبتلا به سینوزیت شده با مصرف دارو بهتر شد اما پس از بازده زمانی ۳ الی ۴ ماه مجدد مبتلا به عفونت سینوس شد دچار سینوزیت حاد شده که درمان آن از انواع دیگر سخت تر است .

  • نحوه تشخیص سردرد سینوزیت از سردرد میگرنی

لازم است بدانید هیچ نوع از انواع سینوزیت نشانه سردرد ندارد و سردردهایی که اغلب به نام سردرد سینوسی بیان می کنند سردرد میگرنی می باشد که با آنتی بیوتیکم درمان نمی شود سینوزیت باعث ایجاد درد در صورت و گونه افراد می شود و سردرد های میگرنی عفونی نیستند و با مسکن ساده قابل درمان است .

  • آیا بین سینوزیت و لوزه سوم ارتباط وجود دارد

یکی از نشانه های مشترک لوزه سوم و سینوزیت ترشحات بینی و گرفتگی آن می باشد که در کودکان تنها دکتر با معاینه دقیق می تواند سینوزیت را از لوزه سوم تشخیص دهد .

لوزه سوم باعث می شود ترشحات از پشت بینی خارج شود که همین عامل فرد را مبتلا به سینوزیت می کند و در سینوزیت همین خروج ترشحات بینی عامل تحریک لوزه سوم می شود .

  • چه نوع سینوزیتی نیاز به جراحی دارد ؟

پزشکان سعی می کنند تا جایی که امکان دارد سینوزیت را جراحی نکنند اما در صورتی که درمان های بالینی این افراد قابل درمان نباشد باید دست به جراحی این نوع سینوزیت زد .

خیلی کم پیش می آید که افراد مبتلا به سینوزیت نیاز به جراحی داشته باشند آمار نشان داده یک درصد در صورت جواب ندادن به دارو تحت درمان قرار می گیرند .

باید توجه کنید که دوره مصرف آنتی بیوتیک را در بیماری سینوزیت کامل کنید تا دچار سینوزیت مزمن نشوید .پس توصیه های دکتر را در نحوه مصرف دارو جدی بگیرید .

  • آیا کودکانی که مبتلا به سینوزیت هستند نیاز به جراحی پیدا می کنند

در گذشت کودکان زیر ۱۰ سال مبتلا به سینوزیت عمل جراحی می شدند اما با بالا رفتن ریسک عوارض و سخت بودن عمل در این کودکان جراحی دیگر صورت نمی گیرد. در کودکان زیر ۱۰ سال سینوزیت دارند همراه با لوزه سوم می باشد و در این صورت اگر با اسپری و آنتی بیوتیک درمان شود خیلی بهتر است جراحی است .اما در صورتی که تا سن ۱۵ سالگی درمان نشود باید جراحی شود .سرماخوردگی یا سینوزیت

نکات مراقبتی قبل و بعد از عمل جراحی

دمای خانه باید بین ۳۰ الی ۴۰ درجه رطوب داشته باشد .

این افراد از آلودگی هوا جلوگیری کنند.

آب بدن باید به میزان کافی باشد وگرنه موجب غلیظ شدن خلط و خشکی بینی می شود .

حال کسانی که جراحی نمی کنند چگونه است

نکته قابل ذکر این است که افرادی که جراحی نمی شوند می توانند سینوزیت را با مصرف آنتی بیوتیک درمان کنند و فراموش نکنند شست و شوی بینی با آب نمک یا سرم فیزیولوژی حتما در روز ۲تا ۳ بار انجام شود .

 


به اشتراک بگذارید: پینترست تلگرام تامبلر لینکدین ایمیل

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *