طرز تهیه سوپ سیب زمینی گیاهی
در مطلب زیر طرز تهیه سوپ سیب زمینی بهمراه هویج و دیگر سبزیجات را برایتان قرار داده ایم بهتر است بدانید که این سوپ کاملا گیاهی میباشد و ویژه فصل سرما است و از این سوپ براحتی میتوانید در فصل سرد زمستان استفاده کنید.
مواد لازم برای یک نفر
روغن زیتون: یک قاشق غذاخوری
پیاز کوچک: یکدوم عدد
هویج کوچک: یکدوم عدد
سیر: ۳ حبه
گوجهفرنگی: یک و یکدوم عدد
فلفل دلمهای قرمز: یکدوم عدد
پودر فلفل قرمز: به مقدار دلخواه
سیبزمینی متوسط: یک عدد
آب مرغ: یک پیمانه
برگ سبزیجات: برگ بو، آویشن و جعفری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه سوپ سیب زمینی
روغن را درون یک ظرف ریخته و آن را روی حرارت ملایم بگذارید. پیاز و هویج را خرد کرده و درون روغن بریزید. حدود ۵ دقیقه آنها را روی حرارت به هم بزنید. سپس گوجه را درون مخلوطکن ریخته و پوره کنید. بعد به همراه سیر و کمی نمک درون ظرف ریخته و ۲ دقیقه بههم بزنید تا رنگ پوره گوجه تیره شود.
فلفل دلمهای را خلال کنید. درون ظرف ریخته و ۵ دقیقه همراه مواد دیگر تفت دهید. حالا سیبزمینی را خرد کرده به همراه آب مرغ و سبزیجات درون ظرف بریزید. بگذارید تا جوش بیاید. ادویه آن را اندازه کنید. حرارت را کم کنید. در ظرف را گذاشته و یک ساعت بگذارید تا بپزد. سپس برگهای سبزیجات را از درون غذا برداشته و با تزئین دلخواه سرو کنید. میتوانید سوپ را داخل مخلوطکن بریزید و سپس سرو کنید.
سیبزمینی منبع غنی از کربوهیدرات است و حاوی مقدار اندکی پروتئین. بنابراین رژیم غذایی مناسبی برای افرادی است که لاغر هستند و قصد افزایش وزن دارند. به علت داشتن کربوهیدرات هضم سیبزمینی آسان است و میتواند برای بیماران و کودکانی که نمیتوانند غذاهای پیچیده را هضم کنند ولی به انرژی نیاز دارند به عنوان جایگزین به کار رود. ویتامینهای C، B و مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم، فسفر و روی موجود در سیبزمینی به حفظ سلامت پوست کمک میکند. همچنین ویتامینها، کلسیم و منیزیم به رهایی از رماتیسم کمک میکند. البته اثر سیبزمینی روی افزایش وزن عارضهای است که افراد رماتیسمی را آزار میدهد.
سیبزمینی بر التهابها چه از نوع داخلی و چه خارجی تاثیر مثبتی دارد. از آنجا که سیبزمینی حاوی ویتامین C (یک آنتیاکسیدان خوب و ترمیمکننده مناسب)، پتاسیم و ویتامین B6 است باعث بهبود التهاب در سیستم گوارش مانند رودهها میشود. همچنین رژیم غذایی مناسبی است برای افرادی که دچار زخمهای دهانی هستند. هر سیبزمینی کوچک (۱۳۸ گرم) پخته شده حاوی ۱۲۸ کالری و ۱۰ درصد آن از کربوهیدرات تشکیل شده است. همچنین سیر باعث کم شدن چربی و فشار خون شده و خاصیت ضد میکروبی برای دستگاه گوارش دارد. علاوه بر آن اثر آنتیاکسیدانی سیر باعث میشود که بتواند از بروز برخی از سرطانها پیشگیری کند. البته باید بدانید که سیرخام نباید بیش از اندازه مصرف شود چرا که به دستگاه گوارش آسیب میرساند. همچنین افرادی که به سیر حساسیت دارند نباید آن را مصرف کنند. علائم حساسیت به سیر عبارتند از: جوشهای پوستی و سردرد پس از مصرف سیر.