دانستنی هایی درباره اهمیت مصرف صبحانه کودکان
مهم ترین وعده غذایی صبحانه هست که این وعده برای کودکان دارای اهمیت فراوان می باشد در این مطلب به بیان دانستنی هایی درباره اهمیت مصرف صبحانه کودکان می پرازیم .
مصرف غذا در وعده های مشخص برای تامین درشت مغذی و ریزمغذی لازم برای رشد و نمو کودک حائز اهمیت است . از نظر متخصصان تغذیه این وعده ها شامل سه وعده اصلی صبحانه ، ناهار ، شام و دو یا سه میان وعده هستند . در این میان مصرف صبحانه به دلیل افزایش سوخت و ساز بدن در هنگام صبح ، برای کودکان اهمیت فراوان دارد . از طرف دیگر تحقیقات زیادی نشان می دهند که مصرف صبحانه باعث افزایش قدرت یادگیری و ایجاد تمرکز بیشتر در کودکان می شود .
با توجه به این نکته که بیش ترین فعالیت فکری کودکان به ویژه در سنین مدرسه ساعات آغازین روز است پس صبحانه باید شامل مواد غذایی باشد که بتواند یک سوم کل انرژی مورد نیاز روزانه را (حدود ۷۰۰-۶۰۰) کالری برای پسران و حدود ( ۵۰۰-۶۰۰ کالری ) برای دختران تامین کند.
برای تامین انرژی مورد نیاز :
انواع نان ، غلات آماده صبحانه مانند برشتوک ، همچنین مربا ، کره ، عسل ، خامه ، حلیم و برای تامین پروتئین مصرف پنیر ، تخم مرغ و شیر توصیه می شود . نیاز به املاح و ویتامین ها را می توان با مصرف انواع میوه به صورت تازه یا خشک مانند برگه ها یا آب میوه های تازه تهیه شده در منزل تامین کرد .
مناسب ترین روش برای استفاده از مواد غذایی ذکر شده و اطمینان از تامین نیازهای کودک در این وعده ، مصرف برنامه های چرخشی در طول هفته است . وجود یک منبع پروتئینی به طور روزانه در وعده های صبحانه برای رشد بهتر کودک ضروری است .
کودکانی که عادت به خوردن صبحانه ندارند دچار اختلالاتی نظیر سرگیجه تهوع و در بعضی مواقع استفراغ می شوند .
گروهی از کودکان خوردن انواع غذاهای گرم مانند انواع ساندویچ ، عدسی و … را به تناول انواع صبحانه های معمول ترجیح می دهند . توجه به این خواسته کودکان راه کاری مناسب برای ایجاد تمایل به مصرف صبحانه است .
رعایت مواردی مانند چیدن سفره زیبا بر اساس تمایلات کودک ، استفاده از رنگ های شاد مانند نارنجی ، صرف صبحانه توسط خود والدین و فراهم کردن محیطی به دور از نگرانی و استرس و انتقال حس دوست داشتن به فرزندان باعث تحریک اشتهای کودکان و افزایش تمایل آنها به مصرف این وعده مهم می شود .
از نکات مهم دیگر توجه به زمان مصرف صبحانه است . بهترین زمان برای کودکان سنین مدرسه قبل از ورود به کلاس و در کودکان پیش دبستانی فاصله بین ۹-۷ صبح است .
فراموش نکنیم که نخوردن صبحانه از دلایل مهم افت تحصیلی در کودکان سنین مدرسه و اختلال رشد در کودکان پیش دبستانی است .