اولین نشانه های بارداری
در مطلب زیر نشانه های یک بارداری سالم را برایتان قرار داده ایم. معمولا اولین نشانه های بارداری داشتن حالت تهوع می باشد که این حالت تهوع نشانه بسیار خوبی می باشد و خبر از یک جنین سالم به شما می دهد.
حتی پیش از استفاده از بیبیچک در منزل، نشانههایی وجود دارند که میتوانند شما را از وجود بچه آگاه کنند. خیلی از این نشانهها درست شبیه به علایم پیش از قاعدگی در هر ماه هستند و به همین خاطر اگر قصد بارداری نداشته باشید، شاید تشخیص اینکه باید منتظر بارداری باشید یا عادت ماهیانه، سخت باشد. اما اگر اقدام به بارداری کردهاید، با دیدن این علایم به فکر استفاده از بیبیچک باشید. چه موقع میتوان بارداری را با این علایم تشخیص داد؟
علایمی مانند حساسیت نسبت به بو و حساس شدن پستانها، از همان اولین روز رسیدن اسپرم به تخمک و بارور شدن آن، میتواند نمایان شود. اما علامتی مانند لکهبینی، از یک هفته پس از رسیدن اسپرم به تخمک بروز پیدا میکند و تکرر ادرار نیز از هفته دوم بارداری به بعد ممکن است رخ دهد. اما همه این علایم در همه زنان باردار به یک صورت بروز پیدا نمیکنند.
در برخی ممکن است شدید باشد و در برخی دیگر اصلا رخ ندهد. حساسیت نسبت به بو افزایش حس بویایی، باعث میشود که شما تمامی بوهای ملایم گذشته را نیز شدیدتر احساس کنید. عامل اصلی بروز این حالت، تغییرات هورمونی مربوط به این دوران از جمله افزایش هورمون استروژن است. این علامت یکی از شایعترین و بارزترین علایم بارداری است که شما میتوانید روی آن حساب کنید. حساس شدن پستانها یکی دیگر از علایم بارداری احساس سنگینی و درد در پستانها است
به طوری که حتی دست زدن به آن برایتان دردناک است. افزایش دو هورمون استروژن و پروژسترون، عامل اصلی حساس شدن پستانهایتان است. به هر حال بدن در حال آماده شدن برای این دوران حیاتی است و پستانها نیز برای تولید شیر خود را آماده میکنند. تیره شدن هاله نوک پستان با افزایش تولید هورمونها به واسطه بارداری، هاله اطراف نوک سینه تیرهتر میشود. در زنانی که پوست سفید دارند، این هاله قرمزرنگ و در زنانی با پوست تیره، به رنگ قهوهای تبدیل میشود.
همچنین ممکن است در نوک پستان احساس ضربان کنید و هرچه بیشتر میگذرد، این ضربانها از نظر تعداد و شدت، بیشتر میشوند. جالب است بدانید که این ضربانها همیشه وجود داشتهاند اما اکنون به دلیل حساس شدن پستانها شما آنها را احساس میکنید. خستگی خستگی دوران بارداری با خستگی روزانهای که شما تاکنون احساس میکردید متفاوت است. تصور کنید بدون هیچ نرمش و تمرینی، در یک، دو ماراتون شرکت کردهاید یا از یک کوه بالا رفتهاید و در تمام طول مسیر یک کولهپشتی را با خود حمل میکنید
که هر لحظه وزنش بیشتر میشود، این نوع خستگی، علامت خستگی ناشی از بارداری است. به عبارت دیگر بارداری نوعی کار سخت محسوب میشود. اما علت این امر چیست؟ در اوایل بارداری، مقدار بسیار زیادی از انرژی بدن صرف آمادهسازی رحم برای رشد جنین و ساخت جفت میشود به همین خاطر است که در اوایل بارداری، با اینکه هنوز سنگین نشدهاید، اما احساس خستگی زیادی میکنید. خونریزی یا عقب انداختن عادت ماهیانه نزدیک به ۳۰ درصد از زنان،
در اوایل دوران بارداری خود یعنی حدود ۶ تا ۱۲ روز پس از باروری تخمک توسط اسپرم و درست زمانی که منتظر عادت ماهیانه خود هستند، با لکهبینی یا خونریزی ملایمی روبهرو میشوند. این خونریزی، از علایم کاشته شدن تخمک در دیواره رحم است و به شما میگوید که باردار هستید. همچنین اگر مدت زیادی است که منتظر قاعدگی خود هستید و جزو آن دسته از افرادی هستید که برنامه قاعدگی کاملا منظمی داشتهاید، مطمئن باشید که نشانه بارداری است.
حالت تهوع یکی دیگر از علایم اولیه بارداری، احساس تهوع صبحگاهی است که نشان میدهد حداقل دو هفته از بارداری شما میگذرد. عامل بروز این حالت، اول، افزایش هورمون پروژسترون است که پروسه خالی شدن معده را کند میکند و دوم، افزایش هورمون استروژن و hCG است که باعث بروز حالت تهوع میشود. تکرر ادرار با گذشت ۲ تا ۳ هفته از بارداری، شما ممکن است احساس کنید که بیشتر به تخلیه ادرار نیاز دارید.
علت آن افزایش هورمون بارداری یعنی hCG است که باعث میشود خون بیشتری به سمت کلیهها روانه شود تا بدن خودش و کودک داخل رحم را از مواد زاید رهایی دهد. به علاوه با افزایش سن بارداری و بزرگتر شدن رحم، فشار بیشتری بر مثانه وارد میشود که شما را وادار میکند بیشتر به توالت سر بزنید. تورم تشخیص اینکه تورم عمومی بدنتان نشانه عادت ماهیانه است یا بارداری کار مشکلی است. اما بسیاری از زنان در اوایل دوران بارداری با این حالت روبهرو میشوند.
قطعا هنوز زود است که این تورم را ناشی از افزایش اشتها به دلیل وجود بچه بدانیم اما میتوانیم مطمئن باشیم که هورمون پروژستورون عامل بروز این حالت است. با افزایش هورمون پروژسترون، روند هضم غذا توسط معده کندتر میشود و ریزمغذیهای بیشتری وارد خون و بافتهای بدنتان میشوند تا در اختیار جنین قرار بگیرند،
در نتیجه بدنتان متورم میشود. افزایش دمای بدن اگر تا قبل از بارداری، هر روز صبح دمای بدن خود را چک کرده باشید، متوجه میشوید که دقیقا از فردای بارداری، دمای بدنتان یک درجه بالاتر رفته است و تا انتهای بارداری نیز به همین صورت خواهد بود. با اینکه این نمیتواند یک علامت ۱۰۰ درصدی باشد اما میتواند شما را نسبت به بارداری ظنین کند.