عوارض پمادها
معمولا همه افراد فکر میکنند بی عارضه ترین دارو پمادها می باشند ولی در اصل اینگونه نیست پمادها هم به اندازه کافی دارای عوارض می باشند که در زیر برایتان از این عوارض ها گفته شده است.
بسیاری از افراد گمان میکنند در دسته داروها، پمادها بیعارضه ترین هستند و استفاده موضعی از آنها تاثیر منفی نخواهد داشت اما حقیقت اینجاست که با مصرف ژلها، پمادها و کرمها به صورت موضعی ترکیبات فعال آنها وارد جریان خون میشود. برخی از این ترکیبات بسیار آلرژیزا هستند.
برخی داروهای مسکن یا ضدآلرژیها باید زیر نظر پزشک مصرف شوند. برخی ترکیبات نظر لانولین، پارابنها و ماکروگل و فورمول میتوانند علائم آلرژی نظیر قرمزی، اگزما، خارش و… ایجاد کنند و حتی در موارد نادرتر باعث بروز بیماریهای مزمن شوند. کرم و پمادهای ضد
آکنه با پایه پراکسید بنزویل میتوانند باعث واکنشهای شدید پوستی در مواجهه پوست با آفتاب شوند و ایجاد سوختگی یا اگزما کنند. برخی پمادها مخصوصا پمادهایی که برای بینی تجویز می شود یا ژلهای ضدکبودی حاوی ترپن هستند. ترپنها گرچه مولکولهایی طبیعی هستند اما میتوانند
از نظر نورولوژیک آسیبهایی ایجاد کنند و باعث خوابآلودگی شوند. بنابراین مصرف این نوع پمادها به خصوص برای کودکان و سالمندان باید با تجویز پزشک انجام شود. در ضمن مصرف پمادها روی زخمهای باز و بافتها ممنوع است و باید بعد از استفاده دستها را شست.