خانم های سه ماهه بخوانند

خانم های سه ماهه بخوانند

 

سه ماهه اول بارداری مشکلات زیادی به همراه دارد. خانم هایی که در سه ماهه نخست حاملگی شان به سر میبرند با مشکلات زیادی زمواجه می شوند از جمله می توانیم به تورم پستان ها،احساس خستگی ، تکرر ادرار و حالت تهوع اشاره کنیم. برای کاهش هریک از این عارضه ها می توانیم از روش های درمانی خانگی مختلفی پیروی کنیم.

در طول دوران بارداری این فقط شکم شما نیست که بزرگ می‌شود. از همان ابتدای سه ماهه اول، تمام اندام‌های بدنتان برای رشد فرزندتان هماهنگ می‌شوند. سینه‌‌ها بزرگ می‌شوند، دائم احساس خستگی می‌کنید، حالت تهوع دارید و مرتب احساس می‌کنید که ادرار دارید.بچه دار شدن و انتظار کشیدن برای ورود یک عضو جدید به خانواده،تقریباً شبیه به ورود مهمانی جدید به یک هتل است. به همان شیوه‌‌‌ای که مهمانداران هتل، اتاق را تمیز می‌کنند و برای تجهیز یک اتاق وسایل را نقل و انتقال می‌دهند، تمام بدن شما نیز به آرامی در این نه ماه تغییر می‌کند و هدف این تغییرات نیز از یک سو کمک به فرزند شماست، تا به خوبی رشد کند و از سوی دیگر برقراری بهترین شرایط برای زایمان شماست.

تورم پستان‌ها

تورم سینه‌‌ها نخستین علامت حاملگی است. بجز خودتان و نزدیکانتان، افراد کمی از بارداری شما مطلع هستند. البته اگر کسی با دقت به شما نگاه کند، متوجه آنچه در درونتان می‌گذرد خواهد شد: چرا که درحقیقت بعضی از نشانه‌‌ها را نمی‌توان کتمان کرد و از قدیم گفته‌اند که رنگ رخساره خبر می‌دهد از سر درون! بر خلاف تفکر عموم مردم، سینه‌‌ها در زمان بلوغ جنسی به حداکثر رشد خود نمی‌رسند بلکه این دوران بارداری است

که باعث رشد و شکوفایی سینه‌‌ها می‌شود و سینه‌‌ها آنقدر رشد می‌کنند که در آستانه ترشح شیر قرار می‌گیرند.
کسانیکه بالاتنه کوچکی دارند و به اصطلاح ریز نقش هستند، نگران نباشند. آنها در این دوران به فعالیت دسته جمعی هورمون‌های پروژسترون، استروژن و پرولاکتین پی خواهند برد؛ چرا که در حقیقت سرمنشأ رشد و شکوفایی سینه‌‌ها همین هورمون‌‌ها هستند. بزرگ شدگی سینه‌‌ها ممکن است ناراحت کننده به نظر برسد.

اگر در این خصوص احساس ناراحتی کردید، سعی کنید که در زمان خواب از یک سوتین راحت و بدون فنر استفاده کنید و در طول روز از لباس‌های زیری استفاده کنید که مطابق با سایز فعلی بدنتان باشد.
لازم به ذکر است که بزرگ شدن سینه‌‌ها با سفت و سخت شدنشان همراه است. نوک سینه‌‌ها و بافت تیره رنگ اطراف آنها نیز در این تغییر سایز، بزرگتر از حد معمول می‌شوند. در حقیقت تمام تغییر و تحولاتی که در ناحیه پستان رخ می‌دهد، فقط برای این است که سینه‌‌ها برای دوران شیردهی آماده شوند.

خستگی

نشانه دیگر این دوران خستگی است که اغلب اوقات به سراغ شما می‌آید. از همان ابتدای دوران بارداری، پروژسترون به شکلی فشرده از تخمدان‌ها و سپس جفت ترشح می‌شود و تحت تأثیر اثرات آرام بخشی این هورمون، اغلب زنان باردار دائماً احساس خستگی می‌کنند. اگر به شکل دیگری به این قضیه نگاه کنیم باید بگوییم که همین ماده با تأثیرات خواب آلودگی که دارد، در حقیقت در این برهه از بارداری، مثل یک محافظ برای شما خواهد بود، چرا که مدام شما را وادار می‌کند تا بخوابید و استراحت کنید، به خصوص عصرها.

حالت تهوع

شما نیز ممکن است مثل ۵۰ درصد از زنان، حالت تهوع دوران بارداری را تجربه کنید. این پدیده، پدیده عجیبی است چرا که بعضی از زنان کاملاً درگیر آن می‌شوند و به شدت از آن رنج می‌برند در حالیکه بعضی دیگر اصلاً به این درد دچار‌‌‌ نمی‌شوند. گفته می‌شود که این مسأله به فعل و انفعالات هورمونی و به ویژه به میزان هورمون HCG، هورمونی که توسط جفت ایجاد می‌شود و تخم را پس از لانه‌گزینی در رحم تغذیه می‌کند، وابسته است.

پس از سپری شدن سه ماهه اول بارداری، این هورمون دیگر زیاد‌‌‌ ترشح نمی‌شود و چه بسا کاهش می‌یابد و دقیقاً به همین دلیل در سه ماهه دوم حالت تهوع تقریباً از بین می‌رود. ممکن است که حالت تهوع شما آنقدر شدید باشد که غذاهای جامد و مایع را حتی نتوانید قورت دهید، ممکن است در اثر این حالت تهوع دچار کمبود وزن شوید و یا دائماً سرگیجه داشته باشید. در این صورت حتماً از پزشکتان بخواهید دارویی تجویز کند تا این حالت تهوع را تسکین دهد.

در مقابل این حالت تهوع صبور باشید ولی در عین حال وعده‌های غذایی خود را به چند بخش تقسیم کنید و غذاهای چرب و دیر هضم را از برنامه غذایی خود حذف کنید. اگر آشپزی همسرتان خوب است، در آشپزی از او کمک بگیرید و به این ترتیب مدتی از بوی غذاهای مختلف دور باشید.

تکرر ادرار

به یاد داشته باشید که در این سه ماهه بدون شک بیشتر از مواقع دیگر به توالت نیاز خواهید داشت! واقعیت این است که گنجایش رحم در این مدت از یک نارنگی کوچک به یک گریپ فوروت تغییر پیدا کرده است و به همین دلیل رحم به مثانه فشار وارد می‌کند. در طی سه ماهه دوم رحم تا بالای شکم پیش خواهد رفت و به این ترتیب تمایل دائمی به ادرار کردن نیز تا حدودی متوقف خواهد شد.


به اشتراک بگذارید: پینترست تلگرام تامبلر لینکدین ایمیل

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *