ناهنجاری غیرقابل کنترل بدن را چگونه درمان کنیم؟

ناهنجاری غیرقابل کنترل بدن را چگونه درمان کنیم؟

درمان ناهنجاری های غیر قابل کنترل

در مطلب زیر در مورد بعضی از ناهنجاری ها صحبت کرده که غیر قابل کنترل می باشن همانند درد های ناگهانی, عطسه, و … و این سوال در ابتدا مطرح می گردد که آیا غیر قابل کنترل هستند یا خیر؟

بدن در مسیر انجام وظایفش گاهی حس‌های عجیبی را متحمل می‌شود. تیرکشیدن عضلات، سکسکه و خون دماغ ناگهانی همه و همه شما را متعجب می‌کند که دقیقا چه عاملی در آنها دخیل است. در اینجا به برخی از دلایلی که در ورای عجیب‌ترین رفتارهای غیرقابل قبول بدن نهفته شده اشاره می‌کنیم و به شما می‌گوئیم چه زمان باید به پزشک مراجعه کنید.

ناهنجاری های غیر قابل کنترل
۱.درد شدید ناگهانی

مشغول کار خود هستید که ناگهان دردی بر شما مستولی می‌شود گویی ضربه‌ایی دردناک به سر شما وارد شده است. سپس این حس از بین می‌رود و دیگر باز نمی‌گردد. دکتر مارسلا اسپینوسا متخصص طب داخلی در لوس‌آنجلس می‌گوید این پدیده، تفکر خودبیمارانگاری خوانده می‌شود. دردهای شدیدی که یک تا دو دقیقه‌ به طول می‌انجامند و سپس از بین می‌روند، در زمره دردهایست که همه‌ی ما هر از گاهی تجربه می‌کنیم و اغلب خوش‌خیم و بی‌خطر هستند. چنانچه درد ناگهانی و شدید دوباره تکرار شد و شدت آن افزایش یافت، بهتر است به پزشک مراجعه نمائید.

ناهنجاری های غیر قابل کنترل
۲.سکسه‌ایی که سخن گفتن را مختل کند

جویدن آدامس، نوشیدن نوشابه‌های گازدار و پرخوری می‌توانند منشأ سکسکه باشند. اسپینوسا می‌گوید، فرایندی که اتفاق می‌افتد در واقع انقباض عضلات بالای قفسه‌ی سینه و احتباس هوا در آن قسمت است، سپس مسیر حنجره بسته شده، صدای “هیک” تولید می‌شود. اغلب مواقع سکسکه یا خود به خود و یا با نوشیدن یک لیوان آب رفع می‌شود. معمولا سکسکه بی‌خطر است مگر آنکه از بین نروند که شرایطی موسوم به “سکسکه‌ی دیردرمان” به وقوع پیوسته که بسیار هم نادر است. در هنگام بروز این پدیده به پزشک مراجعه کنید. در غیر این صورت، عضلات خود را با نفس‌های عمیق و آرام شل کنید تا کمکتان کند.

ناهنجاری های غیر قابل کنترل
۳. تازه خوابتان برده که ناگهان می‌پرید.

دکتر آلن توفیق متخصص بیماری‌های خواب و عصب‌شناس می‌گوید، تازه خوابتان برده که یک مرتبه می‌پرید! و به طور ناگهانی بیدار می‌شوید. این پدیده حالت معلق بودن بین خواب و بیداری خوانده می‌شود که ناشی از انقباض ناگهانی و سریع عضلات است و ۷۰٪ مردم آن را تجربه کرده‌اند. این پدیده هنگامی رخ می‌دهد که مغز، بدن را از بی‌خوابی به خواب منتقل می‌کند. چنانچه دچار کمبود خواب مفرط یا استرس باشید، این حالت بروز می‌کند. البته این حالت اغلب نگران‌کننده نیست مگر آنکه دائما رخ دهد که مستلزم پیگیریست.
۴.خمیازه کشیدن هنگامی که دیگری خمیازه می‌کشد

چرا هنگامی که دیگران خمیازه می‌کشند شما نیز خمیازه می‌کشید؟

طبق مطالعات منتشر شده در مجله‌ی PLOS ONE ، اگر دیگران خمیازه بکشند، خمیازه کشیدن شما نیز کاملا طبیعیست و هیچ ارتباطی به عصبانیت یا سطح انرژی شما ندارد. در این تحقیق که ۳۲۸ شرکت‌کننده داشت، اثبات شد برخی از آنها بیش از دیگران مستعد خمیازه‌های مسری هستند. روی هم رفته، ۲۲۲ نفر از شرکت‌کنندگان حداقل یکبار بر اثر خمیازه‌ی دیگران خمیازه کشیدند. جالب توجه آنکه، مسری بودن خمیازه با افزایش سن کاهش می‌یابد اما بر خلاف باور قدما، ارتباطی به همدردی و ساعات روز ندارد.

ناهنجاری های غیر قابل کنترل
۵.خونریزی ناگهانی بینی

ظاهر خونریزی بینی معمولا ترسناک‌تر از ریشه‌ی خونریزیست. اغلب مواقع به دلیل خشکی مجرای بینی یا دستکاری رخ می‌دهد. تحریکات ناشی از حساسیت، سرما، عطسه، ضربه‌ی شدید به بینی یا استفاده‌ی مفرط از اسپری‌های بینی می‌توانند عامل خونریزی بینی باشند زیرا رگ‌های کوچک خونی بینی بر اثر تحریک دچار پارگی می‌شوند. اسپینوزا معتقد است که در اغلب مواقع خونریزی بینی خود به خود متوقف می‌شود. برای متوقف کردن آن سرتان را بالا نگه دارید و استخوان زیر بینی را محکم نگه دارید و بدون توقف، به مدت ۱۰ دقیقه فشار دهید. چنانچه خونریزی پس از یک ساعت متوقف نشد به اورژانس مراجعه کنید.

ناهنجاری های غیر قابل کنترل
۶.عطسه در نور ملایم

اگر در نوری که برف را در خود منعکس می‌کند نگاه کنید، عطسه می‌کنید، که رفلکس عطسه‌ی وابسته به نور را تجربه نموده‌اید. دکتر سندی فلدمن می‌گوید، تصور ما بر این است که این پدیده هنگامی رخ می‌دهد که رشته‌های عصبی مغز بر یکدیگر اریب شوند. عصب سه شاخه مسٔول حواس و هیجانات چشم و بینی است اما از شاخه‌های متفاوت. در مواردی که رفلکس عطسه‌ی وابسته به نور رخ می‌دهد، مغز گمراه شده و آن را محرک بینی قلمداد می‌کند.

ناهنجاری های غیر قابل کنترل
۷. انقباضات عضلانی

اسپینوزا معتقد است انقباض سریع عضلات در دست‌ها و پاها و یا حتی در پلک‌ها، کاملا شایع‌اند و ابدا نگران کننده نیستند. علت آن انقباضات جزئی در یکی از نقاط بدن است. کمبود خواب، استرس، ورزش و اضطراب این انقباضات را تشدید یا عامل پدیدار شدن آنهاست اما معمولا پس از چند روز خود به خود بهبود می‌یابند. اسپینوزا می‌افزاید که برخی از انقباضات در زمره علائم بیماری‌های خود ایمنی یا عوارض جانبی داروها از قبیل ضدافسردگی یا حاوی استروژن نیز مشاهده می‌شوند. چنانچه از انقباضات عضلانی دائم رنج می‌برید یا این انقباضات منجر به ضعف عضلانی شما شد به پزشک مراجعه نمائید.
۸.در خواب راه می‌روید

توفیق می‌گوید، این پدیده از منظر پزشکی با عنوان خوابگردی شناخته می‌شود، خوابگردی ممکن است بی‌خطر و مضحک به نظر برسد اما یکی از عوامل جراحات در خواب قلمداد می‌شود. این حادثه می‌تواند از چند دقیقه تا بیش از یک ساعت ادامه یابد و معمولا در قالب عدم هوشیاری نسبت به محیط اطراف، سرگشتگی روحی و انواع مختلف نسیان حوادث پیش‌روی توصیف می‌گردد. صرع یا دیگر اختلالات پیچیده از قبیل اختلال خواب تناقضی نیز علائم مشابهی را پدید می‌آورند، بنابراین مهم است که حتما به متخصص خواب یا پزشک متخصص در این زمینه‌ها مراجعه نمائید.


به اشتراک بگذارید: پینترست تلگرام تامبلر لینکدین ایمیل

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *