خواص فوق العاده دارچین

خواص فوق العاده دارچین

تاثیر دارچین در سلامتی بدن

در مطلب زیر در مورد خواص بیشماری که دارچین دارد صحبت شده دارچین به دو صورت چوب دارچین و پودر دارچین موجود می باشد و از هر دونوع میتوان استفاده کرد.

مکملی برای درمان دیابت، تنظیم توده بدنی، سلامت قلب عروق و آنتی اکسیدانی قوی آیا شما از آن دسته افرادی هستید که فقط طعم و عطر دارچین را در کلوچه‌های دارچینی می‌پسندند؟ اگر این طور است، باید بدانید که در واقع دارچین برای سلامت تمام بدن بسیار مفید است (که البته این درباره کلوچه‌های دارچینی صدق نمی‌کند؛ متاسفم!) پس بیائید با هم نگاه دقیق‌تری به مزایای دارچین بیاندازیم.

پیشینه

مصرف دارچین برای حفظ سلامت بدن به سال‌ها پیش باز می‌گردد و امر جدیدی نیست. در واقع، سابقه استفاده دارویی از چوب دارچین در طب سنتی شرق و غرب به چندین هزار سال پیش باز می‌گردد، برای درمان بیماری‌هایی از قبیل بی‌اشتهایی مفرط، نفخ، اختلالات گوارشی همراه با تهوع، نفخ معده همراه با گاز و … علاوه بر این ردپایی دارچین را برای درمان بیماری دیابت

در طب سنتی کره، چین و روسیه می‌توان یافت.اما خاصیت درمانی دارچین ناشی از چیست؟ پاسخ این سوال در ترکیبات طبیعی دارچین نهفته شده است و به طور خاص در عصاره روغن دارچین (روغنی قابل تبخیر در دارچین که عطر گل از آن گرفته می‌شود) از قبیل eugenol و cinnamaldehyde و همچنین ترکیبات فنولیک از قبیل پلی‌فنول نوع A .

پژوهش‌های نوین

علاوه بر کاربردهای سنتی، پژوهش‌های نوین حاکی از آن است که ترکیبات موجود در دارچین از مزایای فراوانی برخوردار است. از جمله این موارد می‌توان به تنظیم قند خون در دیابت نوع ۲، بهسازی توده بدنی (آب، استخوان، چربی و عضلات) بهبود پارامترهای قلبی عروقی و خاصیت قابل توجه آنتی اکسیدانی اشاره کرد. در زیر مرور مختصری بر نتایج این پژوهش‌ها می‌کنیم.

تنظیم قند خون

بر اساس تحقیقاتی که از سوی Khan بر روی افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ صورت پذیرفت، نشان داده شد افرادی که روزانه بین ۱، ۳ یا ۶ گرم دارچین مصرف می‌کنند در ظرف مدت ۴۰روز میزان قند خون آنها بین ۱۸ تا ۲۹ ٪ کاهش یافته است. هرچه میزان مصرف دارچین بیشتر بود، کاهش قند خون سریع‌تر و در صورت مصرف حجم کم‌تری از دارچین، کاهش قند خون کندتر و طول درمان طولانی‌تر می‌شد.

اخیرا تحقیقی با ماهیت دارونمایی بر روی دو گروه متشکل از ۷۹ نفر از افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ صورت پذیرفت. به یک گروه در روز ۳۳۶ گرم عصاره دارچین (معادل ۳ گرم پودر دارچین) مخلوط درآب داده شد و به گروه دوم، ظاهرا داروی دیابت، این روند برای چندین ماه ادامه یافت. قند خونِ گروه اول که از عصاره دارچین استفاده کرده بودند ۱۰.۳٪ کاهش یافت که در مقایسه با گروه دوم که از دارونماها استفاده کرده بودند و فقط ۳.۴٪ از قند خونشان پایین آمده بود به طور معنا داری متفاوت بود.

در تحقیقی دیگر برای کنترل دیابت با دارونمایی، که از سوی زیگن فوس بر روی دو گروه انجام گرفت، ۲۱ نفر بزرگسال که با مشکل سندرم متابولیک (خطر ابتلا به دیابت) مواجه بودند، انتخاب شدند و برای مدت ۲۱ هفته به آنان عصاره دارچین (۵۰۰ گرم در روز) مخلوط در آب و به گروهی دیگر دارونما داده شد. نتایج حاکی از آن بود که ۸۳٪ از افراد که عصاره دارچین مصرف کرده بودند به طور معنا داری با کاهش قند خون روبرو شدند (در حدود ۸٪ کاهش قند خون) که در مقایسه، تنها ۳۳٪ از افرادی که از دارونماها استفاده کرده بودند قند خونشان کاهش یافته بود.

بهسازی توده بدنی

در تحقیق فوق‌الذکر، این دو گروه به تناوب مورد آزمون توده بدنی نیز قرار گرفتند. چربی بدن آنها در حدود ۰.۷٪ کاهش یافت و در عوض حجم عضلات آنها ۱.۱ ٪ افزایش یافته بود. این تحولات بدون هیچ‌گونه تغییری در برنامه غذایی یا فعالیت‌های بدنی افراد رخ داده بود.

بهبود پارامترهای قلبی عروقی

در تحقیقی که از سوی Khan صورت پذیرفته بود و پیش از این ذکر شد، افردی که مبتلا به دیابت نوع ۲ بودند و روزانه ۱، ۳ یا ۶ گرم عصاره دارچین مصرف کرده بودند، ظرف مدت ۶۰ روز به طور معنا داری در پارامترهای قلبی عروقی آنها تغییراتی حاصل شد از جمله: حدود ۲۳ تا ۳۰٪ ازمیزان تری‌گلیسیرید، حدود ۷ تا ۲۷٪ از غلظت لیپوپروتئین (LDL) کلسترول و بین ۱۲ تا ۲۶٪ از میزان کلسترول خون آنها کاسته شده بود.و در تحقیق صورت گرفته از سوی زیگن فوس، مصرف عصاره دارچین ۳.۸٪ از میزان فشار خون افراد کاسته بود. بعلاوه، در تحقیقاتی دیگر نشان داده شد که دارچین به طور ناخود آگاه از میزان فشار خون بالا می‌کاهد.

خواص قابل توجه آنتی اکسیدانی

همانطور که در بالا ذکر شد، دارچین حاوی پلی‌فنول است. همین ترکیب در دارچین بسیار حائز اهمیت است زیرا پلی‌فنول سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی می‌باشد که صدمات اکسیداتیو ناشی از رادیکال‌های آزاد را به حداقل می‌رساند. بر اساس تحقیقاتی که اخیرا صورت گرفته، وضعیت آنتی اکسیدانی و صدمات ناشی از آنتی اکسیداتیو دو گروه از افراد چاق که در خطر ابتلا به دیابت بودند را مورد بررسی قرار دادند. به ۱۱ نفر از افراد گروه اول عصاره دارچین مخلوط در آب داده شد و به ۱۰ نفر بعدی در گروه دوم دارونما. افراد گروه اول که عصاره دارچین مصرف کرده بودند در مجموع با توجه به علایم فزاینده آنتی اکسیدانی، حدود ۱۴٪ از صدمات ناشی از اکسیداتیو در امان ماندند.

امنیت دارچین

در صورت مصرف خوراکی و مقتضی، دارچین مکملی بی‌ضرر است. در واقع در ایالات متحده دارچین اساسا به عنوان ماده‌ خوراکی کاملا سالمی شناخته می‌شود. در دوران بارداری مصرف دارچین در انواع مواد غذایی مجاز است اما مصرف خوراکی دارچین فراتر از آنچه در مواد غذایی یافت می‌شود، اکیدا ممنوع است.

میزان مصرف در روز

تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف ۵۰۰ تا ۳۰۰۰ میلی‌گرم دارچین در روز برای سلامت و مواردی که ذکر شد، کفایت می‌کند.


به اشتراک بگذارید: پینترست تلگرام تامبلر لینکدین ایمیل

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *