درمان دروغگویی خردسالان

درمان دروغگویی خردسالان

بهتر است قبل از مواخذه کودک برای دروغ گفتنش علت را جویا شوید و وی را از اشتباهش مطلع سازید کودکانی که به دروغ گفتن روی می آورند از نوعی ترس درونی رنج میبرند. سعی کنید علت این اشتباه را در فرزندتان جویا شوید و برای وی نادرست بودن این رفتار را شرح دهید.

بخش زیادی از دروغ‌های کودکان در ۴ تا ۵ سالگی به تخیل روبه‌رشد آنان و اقتضائات این تخیل ارتباط دارد. درواقع، فاصله‌ای هست بین اتفاقات واقعی در جهان بیرونی و آنچه کودکان آرزو می‌کنند که ای کاش اتفاق افتاده بود. آنان در این سن می‌توانند بخش‌هایی از اتفاقات واقعی و عناصر دیگری از آرزوهای‌شان را با هم ترکیب کنند و واقعیت متفاوتی را به شما ارائه بدهند.

کودکان از ترس این‌که در دام مشکلات بیافتند، به‌سادگی سعی می‌کنند که دانسته‌های والدین درباره واقعیت را انکار کنند. بنابراین، اگر این ترس را در آنان از بین ببرید، واقعیت را برای شما توضیح خواهند داد. والدین در این مرحله باید ‌دلایل خودشان درباره اشتباه بودن رفتار کودک را به‌درستی بیان کنند و دوباره احساس ترس را درون او به‌وجود نیاورند.

این کار، تمایل کودک به تکرار اشتباهات خودش را کاهش می‌دهد. دکتر ربکا چیکو (متخصص رشد کودکان)، این رویکرد را تایید می‌کند. به‌گفته او، «اگر شما یک شنونده خوب، منصف و با دقت باشید، فرزندتان هم دروغ‌های کمتری به شما خواهد گفت». این متخصص معتقد است که والدین، در صورت پی بردن به واقعیت، نباید کودک را تحقیر کنند یا به دروغ‌هایش بخندند.


به اشتراک بگذارید: پینترست تلگرام تامبلر لینکدین ایمیل

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *