روش های افزایش دریافت کلسیم

روش های افزایش دریافت کلسیم

برخی افراد معتقدند دریافت کلسیم تنها از طریق مصرف لبنیات امکانپذیر است برای افزایش دریافت کلسیم در بدن برخی عادات تغذیه ای نادرست را باید کنار گذاشت و روند استخوان سازی را بهبود بخشید برخی مواد غذایی می توانند مانع جذب کلسیم در بدن شوند بهتر است آن ها را بشناسید.

یکی از اصلی ترین عوامل پوکی استخوان، کمبود کلسیم است.حفظ استخوانهای قوی کلید جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان و کاهش تراکم استخوان است و باعث وضعیت ظاهری نامناسب و کمر درد و شکستگی لگن و خیلی از مشکلات دیگراست که با افزایش سن ما را محاصره می کند . عواملی باعث پوکی استخوان، تغذیه نامناسب و ژنتیک باعث می شود مقدار کمی کلسیم در بدن باقی بماند. همچنین ممکن است تصور کنید که این ماده معدنی فقط در استخوان ها و دندان ها وجود دارد اما در واقع، وجود کلسیم برای بسیاری از عملکردهای بیولوژیک بدن ضروری است.

با افزایش سن استخوان‌ها سست‌تر می‌شوند و احتمال شکستگی بالاتر می‌رود. آیا برای پیشگیری از این موضوع باید لبنیات بیشتری مصرف کنیم؟عموم مردم گمان می‌کنند این کار درست است چون لبنیات غنی از کلسیم است و این ماده معدنی بهترین ماده غذایی سازنده استخوانهاست.

این درحالی است که روند استخوان سازی پیچیده‎تر از این حرفهاست و اگر شرایط مورد نیاز وجود نداشته باشد، مصرف بالای کلسیم هیچ تاثیری در ساخت استخوان ندارد. مثلا مصرف بالای مواد غذایی اسیدی می‌تواند باعث دفع کلسیم از طریق ادرار شود. مصرف نمک هم تاثیر مشابهی دارد.

مواد غذایی التهاب‎زا نیز باعث تولید ترکیباتی می‌شود که تخریب‌کننده استخوانهاست و می‌تواند باعث تسریع روند پوکی استخوان شود. به جای افزایش دریافت کلسیم از طریق مواد لبنی که خود می‌تواند به دلیل چربی اشباعی که دارد بیماری زا باشد نکات زیر را رعایت کنید:

*روزانه تنها یک یا دو ماده لبنی مصرف کنید.

*از منابع متفاوت کلسیم از جمله سبزیجاتی مثل اسفناج، گردو و دانه‌های گیاهان در برنامه غذایی خود بهره ببرید.

*با مصرف مواد غذایی قلیایی از اسیدی شدن بیش ازحد ارگان‌ها پیشگیری کنید.

*مواد غذایی آنتی‌اکسیدانی میل کنید.میوه و سبزیجات تازه منبع خوب این ترکیبات است.

*میزان مصرف نمک را کاهش داده و به نمک پنهان در مواد غذایی هم توجه داشته باشید.

*برای پیشگیری از التهاب، اسید‌های چرب غیراشباع مصرف کنید.

*هر از گاهی در مواجهه با نور آفتاب باشید تا بدنتان به اندازه کافی ویتامین D دریافت کند. ویتامین D برای ساخت استخوان‌ها ضروری است. اگر کمبود ویتامین D دارید مکمل مصرف کنید.

*مرتبا ورزش کنید. ورزش و فعالیت بدنی به روند ساخت و ساز استخوان‌ها کمک می‌کند.


به اشتراک بگذارید: پینترست تلگرام تامبلر لینکدین ایمیل

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *