هشدارهای تغذیه ای در مورد مصرف میوه

هشدارهای تغذیه ای در مورد مصرف میوه

هرگز در مصرف انواع میوه زیاده روی نکنید انواع میوه ها کالری و قند بالایی دارند و می توانند باعث اضافه وزن و چاقی شما شوند میوه اشتهای شما را افزایش خواهد داد کسانی که در رژیم غذایی به سر میبرند بهتر است در مصرف میوه بیشتر دقت کنند.

فروکتوز قند میوه‌هاست و گرچه میزان کالری آن کمتر از گلوکز استاما مصرف بالای آن می‌تواند برای سلامت مضر باشد.طبق مقاله‌ای که در مجله PNAS منتشر شده است، فروکتوز نه‌ تنها جلوی گرسنگی را نمی‌گیرد بلکه برعکس میل به مصرف مواد غذایی پرکالری را افزایش می‌دهد.

محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی پس از زیر نظر گرفتن ۲۴ داوطلب که گروهی نوشیدنی‌های حاوی گلوکز و برخی نوشیدنی‌های حاوی فروکتوز مصرف می‌کردند اعلام نمودند، وقتی داوطلب نوشیدنی حاوی فروکتوز می‌خورد احساس گرسنگی بیشتری دارد و میل به مصرف مواد غذایی پرکالری مثل موز و بیسکوییت بیشتر می‌شود.

متخصصان می‌گویند، گرچه فروکتوز قند میوه‌ است اما به هرحال قند ساده تلقی می‌شود و عامل ذخیره چربی در بدن است. گرچه این قند سبب مقاومت به انسولین نمی‌شود اما برای حفظ تناسب اندام باید مراقب مصرف متعادل آن در طول روز باشید. متخصصان تغذیه مصرف ۲ تا ۳ واحد میوه یعنی حداکثر ۵۵۰ تا ۶۰۰ گرم را توصیه می‌کند. آبمیوه‌ها فیبر کمتر و قند بالاتری دارند و باید به مقدار بسیار کمتری مصرف شوند. از افزودن شکر به آنها  نیز باید خودداری کرد. سازمان جهانی بهداشت مصرف بیش از ۲۵ گرم قند و شکر آشکار و پنهان را برای سلامت مضر می‌داند.

ارزشهای غذایی میوه ها شبیه سبزیها است و این گروه نیز ویتامینها و املاح معدنی مورد نیاز بدن را تامین می کنند و با خاصیت آنتی اکسیدانی از بروز سرطانها پیشگیری می کنند.

خواص و ارزش غذایی میوه ها به این معنی نیست که هر چه بیشتر میوه بخوریم سالمتر خواهیم بود رعایت مقدار مصرف در حد نیاز بدن و در کنار آن استفاده از سایر مواد غذایی، امر مهمی است.

به هنگام مصرف زیاد انواع میوه، قندشان در بدن باقی مانده و ضمن تجمع چربی اضافی دربدن، اضافه وزن و چاقی، سیری کاذب هم ایجاد می کنند که این خود می‌ تواند از مصرف متعادل دیگر مواد غذایی جلوگیری کند.


به اشتراک بگذارید: پینترست تلگرام تامبلر لینکدین ایمیل

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *