موضوع انشا در مورد آتش نشان

متن انشا درمورد آتش نشان

متن انشاء درمورد آتش نشان

جامعه به افراد گوناگون نیاز دارد که هرکدام شغل و وظیفه ای را برعهده بگیرند. بعضی از شغل‌ها از بقیه سخت‌تر هستند و افراد خاصی آنها را انتخاب می‌کنند. آتش‌نشان فردی است که یکی از مشاغل دشوار را انتخاب کرده است.

آتش به شدت شعله می‌کشد و هیچ کس جرئت ندارد به محل آتش‌سوزی نزدیک شود. همان وقت فردی هست که با شجاعت و آرامش پا درون آتش می‌گذارد. آن فرد آتش نشان است. آتش‌نشان می‌سوزد تا دیگران نسوزند.

نیمه شب است و تازه از یک مأموریت نجات فردی از داخل فضای دربسته برگشته‌اند. خواب و بیدار هستند که آژیر مرکز آتش‌نشانی با بالاترین درجه ممکن به صدا درمی‌آید و گروه با عجله خود را به محل حادثه می‌رسانند.

این عجله برای چیست؟ آیا جز اینکه نجات جان انسانی شریف اولین وظیفه آنهاست؟ در خطر انداختن جان جود برای زندگی یک نفر دیگر مسئله‌ای است که فقط یک عاشق از پس درک آن برمی‌آید و آتش‌نشان عاشق است. آتش‌نشانی شغل نیست و عشق است.

به محل آتش‌سوزی که می‌رسند، اوضاع کاملاً به هم ریخته است. اضطراب و وحشت بر محل حادثه سایه انداخته است. عده‌ای ناله می‌کنند و دیگران بر سر خود می‌زنند. مادری اشک‌ریزان فریاد می‌زند:«بچه‌ام در آتش مانده است» و دنیا انگار روی سر پدرش خراب شده است که هرچند دقیقه نزدیک آتش می‌شود و باز خودش را عقب می‌کشد؛ نمی‌داند چه کند.

آتش‌نشان با قدرت و صلابت به میدان می‌آید تا مردم امیدوار شوند. از پدر کودک‌نشانی‌های لازم را می‌گیرد و داخل آتش می‌شود. چه شیرین است آن لحظه که آتش‌نشان با طفل معصومی در آغوش از میان آتش‌ها بیرون می‌آید. کودک را در پناه خود گرفته در حالی که خودش بر اثر گرما خسته و رنجور شده است. کودک را به والدینش می‌سپارد و برای کمک به همکارانش که در حال خاموش کردن آتش هستند، دوباره به طرف شعله‌ها راهی می‌شود.

اما پشت این همه آرامش آتش‌نشان چه دلهره‌ای است؟ دلهره اینکه فردی وسط آتش بماند و او نتواند نجاتش دهد. هیچ مزدی برای آتش‌نشان نمی‌تواند جای لبخند مردم را پس از نجات جان خود یا عزیزانشان بگیرد.

آتش‌نشان با انتخاب چنین شغلی که جان خودش را برای نجات جان دیگران به خطر می‌اندازد، به راستی که یک فرشته نجات است. یک آتش‌نشان فداکار همواره در قلب مردم جای دارد.
بهترین تقدیر از اتش نشانان این است که همگی دست در دست هم دهیم و در چهارشنبه سوری هر سال هیچ آتشی روشن نکنیم که باعث ایجاد حادثه ی غمناکی شویم، تا آتشنشانان بتوانند در عید نوروز به سلامت درکنار خانواده هایشان نوروز خودرا جشن بگیرند.

اگر چه حرفه آتشنشانی از مشاغل سخت و زیان آور است اما بامقایسه شرایط حرفه ای شغل آتشنشانی در کشورمان با دیگر کشور های پیشرفته دنیا،متاسفانه در ایران به اندازه کافی به فراهم آوردن امکانات و شرایط اقتصادی و روحی مساعد برای آتشنشانان توجه ویژه ای نشده و این در حالی است که در کشور های پیشرفته شغل آتشنشانی در زمره مشاغل با ریسک خطر بالا محسوب می شود.

هر حرفه‌ای سختی‌ها و شیرینی‌های‌ خاص خودش را دارد. اما سختی و دردسر بعضی شغل‌ها نسبت به بقیه بیشتر است؛ آتش‌نشانی یکی از این شغل‌هاست.

در واقع آتش‌نشانان بدلیل ویژگی‌های‌ شغل خود همواره در دسترس آسیب‌های‌ جسمی و حتیروحی قراردارند.این مشاغل چون اغلب با مرگ و زندگی افراد سر و کار دارند مسلماًاسترس زیادی را متحمل میشوند.

آتشنشانان در هر مأموریت بطور معمول در دسترس چندینعوارض از جمله عوارض ناشی از استرس رانندگی و ترافیک؛ عوارض ناشی از اثرات دود وگازهای سمی در محل های‌ عملیات، عوارض ناشی از صدای آژیر، بلندگو و نور چراغ گردان،عوارض ناشی از ترشح هورمون های‌ دفاعی و آمادگی بدن در برابر حوادث، اثرات ناشی ازحرارت در محل حریق، عوارض ناشی از تماس یا جذب مواد شیمیایی از طریق پوست، عوارضناشی از صدمات فیزیکی در حین انجام وظیفه، عوارض ناشی از دریافت پرتوهای یون ساز وتشعشعات رادیواکتیویته قرار می گیرند.

علاوه بر این ؛ آتشنشانان در هنگام انجام عملیات نجات وامداد در دسترس عوارضی نظیر رؤیت صحنه های‌ دلخراش و تألم آور، عوارض ناشی از وقوع انفجار در صحنه حادثه، عوارض ناشی از مسائل ارگونومی وسایل و تجهیزات و ماشین آلات،عوارض ناشی از انجام خدمت به صورت شیفتی، عوارض ناشی از عدم تغذیه صحیح و متناسب باحرفه، عوارض ناشی از استرس پس از حادثه، عوارض ناشی از کارکردن در محیط های‌ آلوده،عوارض ناشی از کارکردن در محیط های‌ مرطوب نیز قرار می گیرند.

بنابر این ؛ وجودفاکتورهایی از قبیل سرو صدا ؛ محیط عفونت زا و آلوده ؛ مواد شیمیایی و گازهای سمی ،مواد رادیواکتیو ؛ کار در محیط غیر متعارف ؛ وجود ذرات معلق در هوا ؛ کار در شرایط جوی نامساعد ؛ کار در ارتفاع ؛ ریزش و برخورد اجسام خارجی ؛ انفجار ؛ خطر برق ،سطوح شیب دار و لغزنده ؛ کار در فضای مسدود وسر بسته ؛ کار در اعماق، کار در محیط های‌ با حرارت بالا ؛ جابه‌جا کردن قطعات سنگین ؛ کار در فضای باز ؛ کار در محیط های‌ مرطوب، کار در محیط های‌ متعفن و نامطبوع ؛ کار در شرایط روحی نامساعد از مهم‌ترین عواملی است که شرایط محیط کار آتشنشانان را از حالت عادی خارج می‌کند.

بر این اساس ؛ مقایسه فاکتورها و عوامل زیان آور در محیط کار با شرایط ویژه شغل آتشنشانی گواه ان است که کلیه فاکتورها و عوامل مذکور در حرفه آتشنشانی وجود داشته ضمناینکه فاکتورهای دیگری نیز وجوددارد که دراین مقدمه لحاظ نشده است .

لذا یک آتشنشان در هر حادثه حداقل ۱۰ مورد از عوامل زیان آور را لمس میکند همچنین آتشنشان در طول خدمت با تمامی فاکتورهای زیان آور در صحنه های‌ عملیات و امداد رسانی مواجه است.

آتشنشانان که آماده ی گزارشات تلفنی هستند باید بتوانندبرای کمک های‌ اورژانسی با هر درجه ای از وخامت از یک تصادف خودرو ساده تا انفجارمهیب پاسخگو باشند

آتش‌نشان بودن نیاز به آمادگی جسمانی بالایی دارد و ورزش نیاز اصلی آتش‌نشانان است. آتش‌نشان‌ها همواره در دسترس خطرات گوناگونی قراردارند و در حقیقت آتش‌نشان وارد مکانی می شود که همه ی از آنجا می‌گریزند. بنابر این استرس این شغل خیلی بالاست، اما زمانی که موفق به نجات جان یک انسان میشویم لذت و شیرینی کاررا با تمام وجود حس می‌کنم.

البته زمانی هم که با مورد فوتی و خسارات سنگین مواجه میشویم خواه ناخواه در روحیه‌مان تأثیر می گذارد .

واضح است که یک آتشنشان هنگام مبارزه با حریق و موارد اضطراری بمنظور حفظ جان اشخاص و سرمایه های‌ ملی بایدبدون تعلل و خطا عمل نماید ؛ برای این منظور یک آتشنشان باید از هر حیث آمادگی کامل داشته باشد .


به اشتراک بگذارید: پینترست تلگرام تامبلر لینکدین ایمیل

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *