شاخصه های مختلف هومیوپاتی و انواع طب درمانی

شاخصه های مختلف هومیوپاتی و انواع طب درمانی

از مزایای مختلف درمان به روش هومیوپاتی چه میدانید؟ می خواهیم در این بخش به بررسی شاخصه های مختلف این طب بپردازیم، طب سنتی چه فرقی با هومیوپاتی دارد؟ داروهای این دو روش درمانی طبیعی و بدون ضرر هستند و می توانند انواع بیماری های جسمی و روحی را درمان کنند.

هومیوپاتی یک روش دارو درمانی است. در این روش پزشک هومیوپات با بهره گیری از حدود ۴۰۰۰ داروی طبیعی تلاش می کند بیماریهای فرد را به روشی خاص درمان کند. تا اینجای کار هومیوپاتی شبیه طب سنتی است اما تفاوتهای زیادی بین این دو روش درمانی وجود دارد.

*تفاوت نخست شیوه تهیه داروهای هومیوپاتی است که در نوع خود بی نظیر است. چراکه داروهای هومیوپاتی با وجودیکه مانند داروهای طب سنتی همگی از مواد طبیعی معدنی،گیاهی و حیوانی تهیه شده اند، در هنگام تهیه به شدت رقیق می شوند. این امر سبب شده در هومیوپاتی به ندرت با پدیده عوارض جانبی داروها برخورد کنیم.

*شاخصه دوم هومیوپاتی کل نگر بودن آنست. در طب کل نگر پزشک تلاش می کند علاوه بر علائم بیماری اصلی بیمار، از تمامی علائم جسمی و روحی و شخصیتی بیمار برای تشخیص علت بیماری استفاده کرده و در نهایت دارویی تجویز کند که قادر باشد بیماری فرد را به سرعت، نرمی و برای مدت قابل ملاحظه ای درمان کند.

البته ممکن است اینگونه تصور شود که یک هومیوپات به جزئیات بیماریهای جسمی افراد چندان توجه نکرده و بیشتر با کلیات و جنبه های روحی روانی بیماریها سرو کار دارد. اما واقعیت کاملا متفاوت است. هومیوپاتی باور دارد که تمامی علائم بیماری افراد به گونه ای بسیار دقیق و گاها مرموز با یکدیگر ارتباط دارد. تفاوت اینجا آشکار می شود که بیماران اغلب عادت کرده‌اند برای درمان بیماریهای متعدد خود نزد متخصصین متعددی بروند. متخصصین نیز سعی می کنند بیماریهای افراد را تفکیک کرده و هر کدام به درمان بیماریهای تخصصی خود بپردازند در صورتیکه حکیمان طب سنتی ما هرگز این روش را نمی پسندیدند. آنها قویا باور داشتند که برای یک درمان کامل لازم است تمامی جنبه های روحی-روانی-مزاجی و جسمی بیمار یکجا و در یک غالب بررسی شود. این همان کاریست که امروزه هومیوپاتها انجام می دهند. این طرز نگرش سبب شده بسیاری از بیماریهای به ظاهر صعب العلاج شناسایی و درمان شود.

مثلا بیماری که دچار آسم شده بود، در یک شرح حال هومیوپاتی متوجه شد که آسمش از ۱۰ سال پیش شروع شده و او درست چند ماه قبل از آن مشکل گوارشی حاد و سرکشی داشته که با داروهای طب رایج سرکوب شده و پس از آن به آسم منجر شده است. یا بیماری که به دلیل اضطراب مزمن مراجعه کرده بود و معلوم شد، سه سال قبل به دنبال بروز یک بیماری پوستی و سرکوب آن با پماد کورتن دچار این بیماری روحی شده است. یا والدین کودک بیش فعالی که به دلیل عدم تمرکز از ادامه تحصیل در مدارس عادی باز مانده بود، متوجه شدند مشاجرات هنگام بارداری سبب ایجاد ترس از دست دادن پشتیبان در مادر شده و این امر احتمالا عامل این بیماری عدم تمرکز در فرزندشان بوده است. در واقع نگرش خاص هومیوپاتی باعث شده، جسم و روح افراد به صورت یکپارچه در نظر گرفته شده و معمای بسیاری از بیماریهای صعب العلاج رمزگشایی شود.

*شاخصه سوم هومیوپاتی دقت در جزئیات است. درصورتیکه با افرادیکه نخستین بار به مطب یک هومیوپات مراجعه کرده اند، صحبت کنید همگی به این واقعیت اذعان دارند که سوالات پرسیده شده بسیار دقیق و جزئی بودند به طوریکه دقیق ترین و حتی وسواسی ترین بیماران را وادار به فکر می کند. جالب اینکه تعداد زیادی از بیماران در ویزت اول متوجه می شوند که لازهست قبل از هر ویزیت قلم و کاغذ برداشته و بیماریهای خود را با ذکر جزئیات یادداشت نمایند تا بتوانند سوالات پرسیده شده را درست پاسخ دهند.

در واقع یک هومیوپات برای تشخیص و ریشه یابی علت بیماریها علاوه بر سوالات بسیار ریز در مورد کم و کیف بیماری و نوع دردها، از علائم همراه و عموما تشدید کننده و بهبود دهنده دردها سوال می کند و سوابق بیمار را با وسواس زیاد زیر ذره بین می برد. جزییاتی که اغلب از ذهن بیمار پاک شده و برای یادآوری آن اندکی فکر یا حتی کمک گرفتن از والدین و همسر بیمار ضرورت پیدا می کند. معاینات یک هومیوپات نیز بسیار دیدنی و جالب توجه است. هرچند با ورود دستگاههای تشخیصی جدید کار کمی ساده تر شده اما هنوز هیچ روش تشخیصی نتوانسته جای یک معاینه دقیق و موشکافانه را پرکند.


به اشتراک بگذارید: پینترست تلگرام تامبلر لینکدین ایمیل

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *